De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

In de eerste échte oefenwedstrijd op de eigen Boshoek was Hoogeveen, dit jaar voor het eerst actief in de Derde Divisie, de tegenstander. Met hoog tempo en met felheid werden de gasten afgetroefd. Pascal Diender gunde zijn nieuwe aanwinsten veel speeltijd en voor het oog van 342 getelde toeschouwers werd het uiteindelijk 5-0.

HHC zocht meteen de aanval en kwam al snel op voorsprong via Noah ten Brinke. Matías Jones schoot een vrije trap vanaf randje 16 op de lat. De rebound werd met het hoofd binnen gewerkt. De oranje-zwarten waren de bovenliggende partij en zette veel druk op de bal. In hoog tempo werden snelle combinaties gezocht. Na een kwartier spelen kwam Thomas Reinders op links door en drukte af, zijn schot werd niet klemvast gepakt door de keeper. Rob van der Leij was attent en schoot de 2-0 binnen.

In de 34e minuut was er wederom dreiging vanaf rechts. Reinders dribbelde twee man voorbij en met een verdekt schot poogde hij te scoren. Zijn inzet ging rakelings langs. De Hoogeveense defensie had veel moeite met snelle spel en kwam nauwelijks aan aanvalsopbouw toe. Op een vrije trap na had doelman Nick Borgman weinig te doen.

Direct na rust werd Hoogeveen gevaarlijk, in het hart van Hardenberger defensie veroverden zij de bal. Borgman werd omspeeld maar wist zijn tegenstander zover naar de zijkant te dwingen dat er niet gescoord werd.  Onmiddellijk daarna was het HHC dat tot twee keer toe op de goalie van de tegenstander stuitte. Kort daarop maakte Gersom Klok er 3-0 van. Uit een corner hield hij de bal over en met links schoot hij beheerst binnen.

In de 68e minuut was het aanvoerder Thom Olde Weghuis die hard uithaalde vanaf een meter of 18. Zijn schot ranselde het aluminium en had een beter lot verdiend. Toen Ten Brinke in de 16 aan zijn shirt getrokken werd wees de arbiter naar de stip. Klok liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zette de 4-0 op het, spreekwoordelijke want veld 2, scorebord. De 5-0 werd gemaakt door Thijmen de Lange, zijn schot verdween in de uiterste hoek van de goal. Ondanks een verre duik van de doelman kreeg deze zijn hand niet meer achter de bal.

Kortom: met felheid en een hoog tempo wist HHC zijn tegenstander de wil op te leggen. De nieuwe spelers lieten een goede indruk achter wat vertrouwen geeft voor het vervolg van de oefencampagne. Aanstaande zaterdag speelt HHC op sportpark De Vormt op Urk. De wedstrijd begint om 15.00 uur en u bent van harte welkom.

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Bouws, Mulder, Olde Weghuis, Manuhutu, Klok, Reinders, van der Leij, Jones, ten Brinke en de Lange.

Wisselspelers: Fatima, Kuba, Drost, Strijker, Eggengoor, Berends, Egbers en Zwikker.