De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Vanmiddag speelde HHC Hardenberg een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen U23. Het jongelingenteam van de groen-witten was op de eigen Boshoek de tegenstander vandaag. De match stond onder leiding van scheidsrechter Wim Bronsvoort. Trainer Pascal Diender zag zijn team een goede wedstrijd spelen en verdiend met 3-0 winnen.

Het was even afwachten hoe HHC zich zou manifesteren tegen de elf fullprofs uit de stad aan de Weser. Maar de thuisploeg toonde geen schroom en zocht meteen de aanval. Dit resulteerde in een sterk eerste kwartier voor de Hardenbergers waarin het  tot de openingstreffer kwam.  Het was Tim Olde Weghuis die hard vanaf de 16 hard raak schiet. Via de onderkant lat slaat de bal als een granaat binnen.

Even later is het weer raak, Thomas Reinders komt vlak over de middellijn in balbezit, op zijn avontuur naar de goal schudt hij twee verdedigers af en omspeelt de keeper. Op knappe wijze maakt hij er 2-0 van. Op het halve uur mocht Rob van der Leij een penalty nemen vanwege een handsbal. Met een hard schot in de linkeronderhoek scoorde hij de derde goal van de middag voor de Oranjehemden.

Pas na 36 minuten meldden de Duitsers zich aan het front, een aanval door het midden van Lukowicz  werd door Serge Fatima goed verdedigd. Ook het schot daarna van Asante ging er niet in en zo werd er met deze tussenstand gerust.

Rob van der Leij en Nick Borgman bleven in de kleedkamer achter, Jorick Maats en Noah ten Brinke zijn hun vervangers. Het spelbeeld veranderde er niet van, de ploeg van Pascal Diender domineerde en speelde een sterke wedstrijd. HHC zocht de aanval en drukte Bremen steeds vaster in de verdedigingsloopgraaf.

In de 60e minuut kon Strijker na goed doorzetten de Duitse goalie onder vuur nemen. Deze pareerde goed en voorkwam een grotere achterstand van zijn ploeg. Met enige Sturm und Drang probeerde de groen-witten nog iets te forceren, maar het vizier stond niet op scherp. Een schot van afstand verdween hoog over en naast de goal van Maats.

In de 77e minuut werd de wedstrijd onderbroken door een korte wolkbreuk met een onweersklap. Toen het gedonder was verdwenen werden de resterende 13 minuten in de regen afgewerkt.  Brzezowski gaf een puike voorzet op Drost maar hij kon niet binnenwerken. Vlak voor tijd was nog een klein kansje voor Kratt, maar de Duitser schoot voorlangs.

Na 90 minuten vond leidsman Bronsvoort het voldoende en floot de wedstrijd af.

Aanstaande dinsdag speelt HHC wederom een thuiswedstrijd, FC Twente Onder 21 komt op bezoek. De wedstrijd begint om 19.30 uur en u bent van harte welkom!