De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een keurig gerepareerd en gereanimeerd veld heeft HHC Hardenberg vandaag slechts één punt gepakt tegen FC Lisse. De ploeg onder leiding van Pascal Diender hoopte het goede resultaat van vorige week in Maassluis voort te zetten, terwijl het team van Sjaak Polak snakte naar broodnodige punten. Het bleek een wedstrijd van zeer matig niveau, waarin beide teams uiteindelijk genoegen moesten nemen met een 1-1 gelijkspel, maar HHC zichzelf fink tekortdeed.

FC Lisse opende sterk en drong al snel door tot de 16 van de thuisploeg. Na slechts 5 minuten werd Joerie Church in een ongelukkige botsing hard geraakt aan het hoofd en moest hij ondanks een blessurebehandeling het veld verlaten. Kuba Brzezowski was zijn vervanger. Danny Bouws kreeg vervolgens een goede kans, maar zijn schot werd in twee instanties gepakt door doelman Joost Meenderink.

Jesper Drost soleerde even later tot aan de doellijn, maar zijn voorzet richting Rob van der Leij bereikte het doel niet. Op miraculeuze wijze verdween deze grote kans niet over de doellijn, maar belandde in de handschoenen van de doelman. De daaropvolgende fase kenmerkte zich door slordig balbezit en gehaaste passing aan beide zijden.

Iets over het halfuur kreeg Thomas Reinders de kans om te schieten, maar zijn poging werd gestopt door de keeper. Drost slaagde er even later ook niet in om de bal in het doel te werken na een actie over rechts. Vijf minuten voor de rust kreeg HHC een vrije trap na een overtreding op Brzezowski, maar ondanks de kansrijke positie resulteerde dit niet in een doelpunt. Met een brilstand op het scorebord zochten beide teams de kleedkamers op.

Noah ten Brinke, ingevallen voor Reinders, liet zich direct gelden in de 50e minuut door met een "Van Persie-achtige" kopbal de 1-0 op het scorebord te zetten. De Lisser-aanvaller Van der Putten raakte gefrustreerd en kreeg geel na een opstootje met doelman Jorick Maats. Coach Polak ontving eveneens geel en zag een penalty, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee.

HHC kreeg kansen, maar slaagde er niet in de voorsprong uit te breiden. Het te verwachten slotoffensief van de gasten was echter wel succesvol. Klinkenberg passeerde keeper Maats en maakte er 1-1 van. Ondanks ruim 10 minuten speeltijd slaagde de thuisploeg er niet in de volle winst te pakken. HHC had moeite om grip te krijgen op de tegenstander, maar had in deze fase al op een veilige voorsprong moeten staan.

Conclusie: HHC liet punten liggen tegen een matige tegenstander en moet genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Volgende week staat een inhaalwedstrijd tegen ACV in Assen op het programma.

Opstellingen:

HHC Hardenberg: Maats (k), Fatima, Church, Mulder (c), Van der Leij, Drost, De Lange, Strijker, Bouws, Reinders, Jones

Wissels: Vaags (k), Gyasi, Olde Weghuis, Egbers, Wissink, Brzezowski, Ten Brinke

FC Lisse: Opstelling: Meendering (k), Van der Zwet (c), Baly, J. Zwetsloot, Hudepohl, T. Zwetsloot, R. Van der Putten, J. Van der Putten, Van Ekeris, Van Rhijn, Kinkenberg

Wissels: De Groot (k), Kasanwirjo, Brinkman, Stroo, De Jonge, Van der Meer, Ngobese

Foto's: ProShots/Sportfoto-Oost