Duinwetering 105
2203HM
NOORDWIJK ZH
tel. 071-3617444

HHC Hardenberg heeft met 1-0 verloren van VV Noordwijk. De ploeg van Pascal Diender was al vijf duels ongeslagen, maar daar komt nu een einde aan. De oranje-zwarten slaagden er niet in om te scoren en kregen één doelpunt tegen, de eerste van het seizoen.

Al in de zevende minuut kreeg VV Noordwijk een enorme kans. Nadat de thuisploeg door de verdediging van HHC Hardenberg, dat de geblesseerde Serge Fatima moest missen, heen brak schoot Barbosa Jose Nhoca op de paal. Het spel ging vervolgens een hele tijd heen en weer, tot de 23ste minuut. Een voorzet van de wit-roden bleek gevaarlijk en in de rebound kwam de bal op de arm van aanvoerder Pascal Mulder. Waar velen de scheidsrechter wezen op een handsbal, wilde arbiter Robin Gansner niet aan een penalty.

Vijf minuten daarna maakte HHC haar enige grote kans uit de eerste helft. Mulder wist uit een corner naast de goal te koppen, waar menig Hardenberger juist dit moment zag als het omslagpunt in de wedstrijd. Maar dat mocht niet zo zijn, een doelpunt bleef uit in de eerste helft op Sportpark Duinwetering.

Na de rust lieten beide ploegen meer zien. De wedstrijd was nog maar twee minuten hervat toen Steyn Strijker een voorzet gaf richting Thijmen de Lange, die net naast schoot. Maar ook kwam er gevaar van Noordwijk. Aanvoerder Emiel Wendt drong de zestien binnen, maar vond Mulder op zijn weg. De HHC-captain liet zich niet passeren. Maar het offensief van ook van HHC, bijvoorbeeld na zestig minuten toen Noordwijk-goalie Lars Jansen te ver uit kwam en de bal niet wist te pakken. Rob van der Leij probeerde vervolgens te scoren, maar kwam verdedigers tegen onderweg naar het doel.

Na het inbrengen van Thomas Reinders en Raymond Gyasi creëerde HHC meer offensief. Zo viel een voorzet van Reinders in de handen van de keeper. Maar de grootste kans van HHC was voor middenvelder Noah ten Brinke. Op aangeven van Gersom Klok schoot hij maar net over het doel.

Waar HHC meer en meer de aanval wist te vinden, kreeg het in de 68ste minuut een flinke tegenslag te verwerken. Keeper Maats moest zijn eerste tegengoal van het seizoen incasseren. Nhoca gaf in de zestien een goede pass richting Lucas Coopmans, die de bal in het net knalde: 1-0. Tien minuten later probeerde Van der Leij de gelijkmaker te forceren, maar schoof de bal naast de goal.

Noordwijk bleef gevaarlijk. Quintón Christina tikte de bal naar Wendt, die oog in oog met Maats niet de tweede van de middag wist te maken. Ook Nhoca kwam dichtbij de HHC-keeper, die hij niet wist te passeren. En zo bleek de enige tegengoal van HHC dit seizoen de oorzaak van de eerste verliespartij. Omdat de club met vijf punten voorsprong aan de wedstrijd begon, blijft het eerste in de Betnation Divisie.

Opstelling VV Noordwijk: Jansen, Wilffert, Bouwman, Nhoca, Coopmans, Van Oosten, Groot, Christina, Bosma, Wendt en Rietveld.

Wissels: Bakour, El Yaakoubi, Marbus, Draijer en Ouwehand.

Opstelling HHC Hardenberg: Manuhutu, Mulder, Olde Weghuis, Van der Leij, De Lange, Van de Belt, Strijker, Bouws, Klok, Ten Brinke en Maats.

Wissels: Borgman, Berends, Anane-Gyasi, Egbers, Brzezowski en Reinders.

Foto's: ProShots