De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een zonbeschenen sportpark de Boshoek kreeg HHC Hardenberg Jong Almere City op bezoek. HHC was de betere zonder groots te spelen. Wel waren de Almeerse uitvallen snel en gevaarlijk. Een als herboren spelende  Rob van der Leij nam zijn team bij de hand en maakte zijn achtste goal van het seizoen. Het bleek na afloop ook de enige, en dus winnende, treffer. Jorick Maats hield wederom “de nul”. Met 15 punten uit 5 wedstrijden zijn de Sallanders nog steeds koploper.

“Never change a winning team” zal Pascal Diender gedacht hebben en stuurde dezelfde elf mannen het veld op als vorige week tegen Lisse. Al snel bleek dat Almere City niet gekomen was om wat achterin rond te hangen want in derde minuut moest Jorick Maats al aan het werk. Een voorzet van rechts kwam gevaarlijk voor de goal maar van dichtbij redde hij bekwaam. Even later kwam de doelman ver zijn goal uit om een counter te neutraliseren na een goede aanval van de thuisploeg.

Daarna brak een fase aan waarin het spel wat slordigheden bevatte en moest Steyn Strijker ten kostte van een gele kaart aan de handrem trekken om een vijandelijke uitval te voorkomen. Het bleek inleiding van een mooie aanval over rechts. Gersom Klok bediende Rob van der Leij op maat en hij opende de score. Het betekende zijn achtste goal in 5 wedstrijden.

Op het halve uur mocht Almere aanleggen van de rand van het strafschopgebied. Het schot was echter niet hard genoeg om Maatsen te verrassen. Daarna was HHC weer gevaarlijk. Een mooie solo van Thijmen de Lange werd op miraculeuze wijze niet tot doelpunt gepromoveerd. De rappe aanvaller liet mooie dingen dingen zien vanmiddag op sportpark de Boshoek. In de 37e minuut soleerde hij wederom prachtig door de 16 van Almere. Zijn schot werd geblokt en uit de resterende corner kopte Fatima net naast. HHC was sterker dan de tegenstander maar moest terdege oppassen voor de snelle uitbraken van de jongelingen. Met de 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.

Na de thee kwamen de gasten energiek uit de kleedkamer en drukten HHC terug. Het spelbeeld oogde echter slordig. In de 53e minuut wilde De Lange op avontuur maar werd gestopt ten koste van een gele kaart. De toegekende vrije trap van een meter of 25 werd door aanvoerder Pascal Mulder overgeschoten. Gaandeweg de tweede helft namen de irritaties op het veld toen. Beide teams mopperden bij tijd en wijle op het optreden van scheidsrechter Stegeman. Vanwege de hoge “overtredingsdichtheid” had hij de handen vol aan de wedstrijd.

Het kwam het spelbeeld niet ten goede want HHC wist niet het niveau te halen van de eerste wedstrijden. Toch creëerde het een aantal goede kansen maar miste net een beetje scherpte voor de goal.

In het interview na afloop toonde Pascal Diender zich tevreden over het optreden van zijn mannen. Almere City heeft een goede ploeg waar niet zomaar van gewonnen wordt. Gezien het aantal kansen had de overwinning hoger moeten uitvallen maar met 15 punten uit 5 wedstrijden maalt niemand daar om. Ook heeft keeper Maats nog geen tegentreffer hoeven incasseren. De samenvatting van de match en de interviews met Pascal Diender en Jorick Maats zijn in de loop van de avond te vinden op Eyecons.com.

Volgende week speelt de Oranjebrigade een uitwedstrijd in en tegen Noordwijk. Dit duel begint om 14:30 en u bent van harte welkom.

Opstelling  HHC Hardenberg: Maats (k), Fatima, Manuhutu, Mulder (c), Olde Weghuis, Van der Leij, Drost, De Lange, Strijker, Bouws en Klok.
Wissels: Borgman (k), Berends, Egbers, Van de Belt, Brzezowski, Ten Brinke en Reinders.

Opstelling Jong Almere City: Keller (k), Lukassen, Noslin, Wildeboer, Rullens, Kromah, Sam, Kok, Guiting, Beaumont en Lever.
Wissels: Van Tongeren (k), Dakriet, Van der Zeeuw, De Nijs, Silva, Dors en Ilaria.

Foto’s: ProShots