Doelpuntenregen in Lisse, Van der Leij pakt hoofdrol

Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

HHC Hardenberg heeft met flinke cijfers gewonnen van FC Lisse. Op een bloedheet Sportcomplex Ter Specke viel in de eerste helft geen enkel doelpunt, maar na rust maakten de oranje-zwarten gehakt van hun tegenstander. Vijf keer lukte het HHC om de doelman van FC Lisse te passeren.

Op een zonovergoten ter Specke werd ronde vier van de competitie gespeeld. Scheidsrechter Sander de Brito Roque leidde voor de onderste keer een wedstrijd in de Tweede Divisie. Ter ere van deze mijlpaal werd door beide teams een erehaag gevormd. Pascal Diender had een plaatsje voor Thijmen de Lange in de basis gereserveerd. Verder waren er geen wijzigingen ten opzichte van vorige week.

Ondanks de hitte werd er fanatiek gestart. In de twaalfde minuut kon Toon Zwetsloot aanhalen van net buiten het strafschopgebied. Zijn inzet werd door Danny Bouws doorzien. Even later kon Rob van der Leij bijna gevaarlijk na een verre ingooi vanaf links. Hij kon net niet tot een schot komen.

Langzaamaan kreeg HHC meer grip op zijn gastheer en kroop meer naar voren. In de negentien minuut kwam Bouws goed door, zijn voorzet kwam op het hoofd van Gersom Klok. Die zag zijn inzet op de paal belanden. De rebound van De Lange werd gesmoord in de drukte voor de goal. Even later was het Jesper Drost die na een snelle aanval via Ashwin Manuhutu op de paal schoot, deze keer was het Klok die de rebound mistte.

Een doelpunt hing in de lucht. HHC creëerde in deze fase kans op kans en drukte Lisse ver terug op eigen helft. Het enige dat het team zich mag aanrekenen is dat het niet al ruim afstand had genomen van de Lissenaren. De blauw-gelen beperkten zich tot verdedigen en hadden vooralsnog geen antwoord op het verzorgde voetbal van de Sallanders. In de 42e minuut werd Lisse gevaarlijk en moest Manuhutu door kordaat optreden een treffer voorkomen. Met de brilstand werd er gerust.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk, HHC viel aan en Lisse kreeg geen grip op Pascal Mulder en de zijnen. Opeens ging het snel, Rob van der Leij maakt knap de 0-1 op aangeven van Drost. Ruim een minuut later mocht de spits van elf meter aanleggen, buiten het bereik van keeper Richard de Groot verzilverde hij de strafschop. Dit maakte bij Lisse wel krachten los, want opeens begon de thuisploeg te combineren.

Maar na een tweetal aanvalspogingen maakte Rob van der Leij zijn derde van de middag. Op fraaie wijze kopte hij raak vanuit een voorzet van rechts. Met nog twintig minuten te spelen leidde HHC met 0-3. Daarna ging bij Lisse het kaarsje langzaam uit en ook HHC geloofde het wel in de verzengende hitte op Ter Specke. Toch dachten invallers Thomas Reinders en Sander Egbers daar anders over. Die laatste kopte een voorzet van de eerste snoeihard binnen. Keeper De Groot heeft die bal slechts horen suizen. Vlak voor tijd maakte Van der Leij de vijfde, en zijn vierde, van de middag.

Kortom: HHC liet geen spaan heel van Lisse, dat zich nog gelukkig mocht prijzen dat de score niet hoger opliep. De buit was binnen, met twaalf punten uit vier wedstrijden staat het team van Pascal Diender nog steeds op de maximale score. Ook keeper Jorick Maats was content met wederom een cleansheet en is nog steeds niet gepasseerd in de Tweede Divisie. Volgende week speelt HHC thuis tegen Jong Almere.

Opstelling FC Lisse: De Groot, Brinkman, Zwetsloot, Stroo, De Jonge, Hudepohl, Zwetsloot, Heemskerk, Ekeris, Mussche en Klinkenberg.

Wissels: Panka, Meendering, Van der Meer, Van der Putten, Van Rees en Jesse.

Opstelling HHC Hardenberg: Maats, Fatima, Manuhutu, Mulder, Olde Weghuis, Van der Leij, Drost, De Lange, Strijker, Bouws en Klok.

Wissels: Borgman, Berends, Egbers, Van de Belt, Brzezowski, Ten Brinke en Reinders.

Foto’s: ProShots