Maurice Ravellaan 4
1083HR
AMSTERDAM
tel. 020-6445575

HHC Hardenberg heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen AFC. De Amsterdammers kwamen al snel op voorsprong, maar de oranje-zwarten hadden met de 1-1 razendsnel een antwoord. Hoewel de Hardenbergers vervolgens weer scoorden en het lang volhielden, bepaalde een verrassend afstandsschot de eindstad van 2-2.

Op Sportpark Goed Genoeg was het vooral nat. Bij aanvang van de wedstrijd regende het en dat is eigenlijk niet meer opgehouden. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van Noa Benninga van AFC. Hij stuitte in de vijfde minuut op keeper Jorick Maats, die de bal succesvol uit z'n doel kon houden. Na tien minuten viel het eerste doelpunt al. Splinter de Mooij zorgde voor de valse start van HHC. Een ongelukkige tegengoal voor uitploeg, dat tot dan toe vooral reactief speelde. Maar nog geen twee minuten later kwam de club uit het oosten met een doelpunt van Rob van der Leij op gelijke hoogte. Danny Bouws tekende voor de assist op de Zuidas.

Het aantal kansen lag niet heel hoog na de twee snelle goals. Een klein kwartier na het doelpunt van HHC probeerde Steyn Strijker, die een goede wedstrijd speelde, het van afstand. Keeper Gijs van Zetten wist de inzet te keren. Ook Jesper Drost drong aan, maar zijn voorzet verdwaalde in het drukke strafschopgebied van AFC. Ook Gevero Markiet van AFC en Bouws kregen kansen.

Waar de meeste supporters dachten dat de beide elftallen met 1-1 naar de kleedkamers zouden gaan om te rusten, kwam er nog succesvol offensief vanuit HHC. Van der Leij lijkt te scoren, maar de bal ging niet over de doellijn. Hoewel voor bijna iedereen duidelijk was dat de spits van HHC daarna de bal zelf over de achterlijn schoot, ging scheidsrechter Michael Eijgelsheim helemaal de mist in. Hij gaf de Hardenbergers onterecht een corner, waarna een doelpunt volgde. Drost slaagde erin om de bal voorbij de AFC-goalie te krijgen: 1-2.

Na de thee leek AFC snel weer op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van de Amsterdammers werd afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste twintig minuten van het aantrekkelijke duel kregen de ploegen weer echt kansen. Zo scoorde De Mooij bijna, maar wist Jorick Maats dat met een prachtige redding te voorkomen. Ondanks hard werken van de HHC-spelers, viel toch de 2-2. Invaller Oussama Siali schoot van afstand knap binnen. De gasten waren nog dichtbij winnende treffer, maar het schot van Thom Olde Weghuis belandde op de paal en ook Van der Leij wist in de rebound niet te scoren. Het bleef 2-2.

Opstelling AFC: Van Zetten, Markiet, Maatsen, Claver, Benninga, Platje, Van Weerdenburg, De Mooij, Ascencion, Van Kempen en Van der Greft.

Wissels: Hoek, Maatsen, Linthorst, Siali, Hasselbaink, Hetli en Nolet.

Opstelling HHC: Maats, Fatima, Manuhutu, Mulder, Van der Leij, Drost, De Lange, Strijker, Bouws, Reinders en Jones.

Wissels: Borgman, Church, Olde Weghuis, Egbers, Van de Belt, Brzezowski en Ten Brinke.

Foto's: ProShots