Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

HHC Hardenberg heeft ondanks een goal in de slotfase van de eerste helft niet weten te winnen van Kozakken Boys. In Werkendam kregen de Hardenbergers bijna twintig minuten na rust een tegengoal te verwerken, die uiteindelijk de eindstand van 1-1 op het scorebord zette.

In de eerste helft was HHC Hardenberg de bovenliggende partij. Toch begon het duel met een poging van Coen Maertzdorf, hij schoot de bal rechts naast het doel van Jorick Maats. De keeper redde zijn ploeg tien minuten later opnieuw: Sergio Tremor gaf de bal hard en laag voor, waardoor Raily Ignacio bijna scoorde. Na ruim een kwartier was de eerste mogelijkheid van de oranje-zwarten een feit. Thijmen de Lange gaf de bal voor op Rob van der Leij, die de bal op een haar na niet wist te koppen.

De kansjes werden gevolgd door een periode van balbezit van HHC en druk naar voren, maar zonder echte doelpogingen. Tot aan het slot van de eerste helft, toen Kozakken Boys een flinke kans kreeg. Gwaeron Stout drukte af, maar Maats hield ook hier de bal subliem tegen. Net voor het fluitsignaal, al in de blessuretijd, kregen de Hardenbergers een indirecte vrije trap op actie meter van de goal. Aanvoerder Pascal Mulder wist voorzet van Matías Jones binnen te koppen en zette daarmee zijn ploeg op 0-1 voorsprong.

Kozakken Boys kwam de kleedkamer uit zonder trainer Edwin Grünholz, die in de rust onderweg naar de kleedkamer commentaar had op de leiding en daar de rode kaart voor kreeg. Hij zag vanaf de tribune dat er pas na tien minuten een kans was voor HHC. De vrijstaande Serge Fatima had alle ruimte om de bal binnen te koppen, maar raakte ‘m verkeerd. Een kwartier later viel uit het niets de gelijkmaker. Op aangeven van Johnny Lommers maakte Ignacio een, voor hem typische, goal: 1-1.

In de laatste tien minuten van het duel kreeg Ignacio meerdere kansen, maar bleek HHC scherp genoeg om de bal uit te verdedigen. Daardoor bleef het 1-1.

Foto's: ProShots