De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een frisse maar gezellige Boshoek ontving HHC vanmiddag Noordwijk. Regen, zon, modder en een zwaar veld waren de ingrediënten van de wedstrijd. Vlak na rust maakte, topscorer van HHC en de Tweede Divisie, Rob van der Leij zijn 17e doelpunt van het seizoen. Het bleek uiteindelijk de winnende te zijn. De winst bracht het team van Pascal Diender terug in het linkerrijtje.

HHC gaf meteen blijk van aanvallende intenties, in de eerste minuut kwam Reinders op links door. Zijn voorzet werd doorzien door keeper Jansen die klemvast pakte. Direct daarna kon zijn collega Maats aan het werk, een Noordwijkse aanval verplichtte hem tot een gang naar het gras. Ook deze kans werd vakkundig onschadelijk gemaakt.

Beide clubs gaven veel ruimte om te voetballen en dat leidde tot een aantal kansen voor beide goals. Zo kon Rob van der Leij op goal schieten na goed doorzetten van Reinders. Ook de Lange kwam in kansrijke positie maar zijn schot werd geblokt.

Noordwijk verstopte zich niet en meldde zich op regelmatige basis voor doelman Maats. Toch was het HHC dat de bovenliggende partij was, het creëerde een aantal kansen maar wist niet te scoren in de beginfase. Er ging de eerste helft veel over de linkerkant waar Reinders de aanvallende impulsen initieerde.

Op het halve uur riep Noordwijk om een penalty maar daar ging leidsman van Zuilichem niet in mee. Hij zag geen overtreding in het duel dat zich vlak voor zijn neus afspeelde. De wedstrijd kabbelde daarna wat voort met dreigende situaties voor beide goals. De beruchte eindpass ontbrak echter zodat er met 0-0 werd gerust. Noa ten Brinke moest vlak de thee geblesseerd het veld verlate. Hij kreeg een aantal pittige overtredingen te verwerken en kon niet verder.

Via diverse voeten en benen kwam de bal vlak na de herstart bij van der Leij. Hij kon het kleinood helaas niet de juiste richting meegeven zodat de brilstand gehandhaafd bleef.

Maar lang duurde dat niet, in 49e minuut omspeelde Reinders zijn verdediger waarna de Lange een assist op van der Leij gaf. Hij schoof de bal beheerst binnen en zette zijn ploeg op voorsprong. Het betekende alweer de 17e goal van de aanvaller die ook topschutter van de Tweede Divisie is.

Kort daarna was er een opstootje na een overtreding waarbij Mulder zich sterk maakte voor zijn team. Samen met zijn Noordwijkse collega leverde dit een reprimande van de scheids op.  Het was het sein voor de leidsman om de teugels wat strakker aan te trekken. Van der Leij was hiervan het eerste slachtoffer en kreeg de gele prent getoond.  Eerlijkheid gebied te zeggen dat daarna een overtreding van Noordwijk niet met dezelfde kleur bestraft werd. De verder prima leidende van Zuilichem had hier iets consequenter mogen zijn. Noordwijk perste er een slotoffensief uit en wederom werd er om een penalty geroepen, maar het zoeken naar de strafschop was te opzichtig. Alle appèl werd dan ook gedecideerd weg weggewuifd.

Even later ontsnapte HHC met kunst en vliegwerk aan de gelijkmakende goal. Het opportunisme van de gasten drukte HHC terug. Ook uit de schaarse uitbraken in deze fase kon de thuisploeg geen vuist maken.

Gescoord werd er niet meer en kon de thuisploeg een driepunter bijschrijven.  Door de overwinning steeg de gastheer naar de 9e plek op de ranglijst.

Volgende week speelt HHC een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys, het duel in Werkendam begint om 15:00.

Opstellingen:
HHC Hardenberg: Maats, Fatima, Mulder (c), Van der Leij, De Lange, Strijker, Brzezowski, Bouws, Ten Brinke, Reinders en Jones.
Wissels: Vaags (k), Berends, Gyasi, Olde Weghuis, Egbers en Wissink.

vv Noordwijk: Jansen (k), Bouwman, Coopmans, Reemnet, Van Oosten, Groot, Zethof, Bosma, Wendt (c), Draijer en Rietveld.
Wissels: Wilffert, Bibuljica, El Yaakoubi, Marbus, De Vre en Bouwman.

Foto's: ProShots/Sportfoto-Oost