HHC wint aantrekkelijk duel met 3-0 van ACV

De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft in de Betnation Divisie met 3-0 gewonnen van nieuwkomer ACV. De ploeg uit Assen maakte het de Hardenbergers in de eerste helft moeilijk, maar wist in de tweede helft niet op te boksen tegen de oranje-zwarten. Na een openingsgoal van Rob van der Leij wisten Serge Fatima en Jesper Drost eveneens te scoren.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Niels Grevink. Op aangeven van Justin Mulder haalde hij uit, maar de bal belandde in het zijnet. Nog geen twee minuten later was ACV weer gevaarlijk. Uit een corner was Freddy Quispel vanuit de tweede lijn gevaarlijk, doelman Jorick Maats reageerde attent en voorkwam een doelpunt.

Het eerste antwoord van HHC kwam pas na ruim een kwartier. Rob van der Leij, die uiteindelijk buitenspel bleek te staan, kopte een scherpe voorzet van Danny Bouws voorlangs. Waar echte kansen voor ACV uitbleven, was Steyn Strijker bijna trefzeker tegen zijn oude club. De voorzet van Thomas Reinders werd net gemist. Na een kans van Mulder, die hoog over het doel schoot, floot arbiter Marco Oosting voor de rust.

Na de pauze kregen de Hardenbergers veel meer grip op de tegenstander. Al na twee minuten opende Van der Leij de score. De lange voorzet van Ashwin Manuhutu bracht de spits in de gelegenheid om de bal in de linker bovenhoek te schieten. In de 57ste minuut was het weer raak. Serge Fatima kopte de bal goed binnen uit een corner van Strijker.

HHC bleef kansen creëren. Zo kopte Van der Leij op de lat en was Drost gevaarlijk voor het doel van Enver Spijodic. Ook aanvoerder Pascal Mulder was bijna trefzeker, zijn schot belandde op het lichaam van de doelman van ACV. Uiteindelijk was het Drost die de 3-0 wist te maken, de assist kwam op naam van Gyasi.

Opstelling HHC Hardenberg: Maats (K), Fatima, Manuhutu, Mulder (C), Klok, Bouws, Olde Weghuis, Strijker, Reinders, Van der Leij en Drost.

Wissels: Borgman (K), Gyasi, Egbers, De Lange, Van de Belt, Brzezowski en Ten Brinke.

Opstelling ACV: Spijodic (K), Wielink, Prljic (C), Jasper, Quispel, Grevink, Mulder, Zwikstra, Dijk, Sopacua en Bannani.

Wissels: Nijland (K), Van Dijken, Aalderink, Spijkerman, Boyer, Jagt en Sillah.

Foto’s: ProShots