De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft thuis met 1-2 verloren van VV Katwijk. De ploeg kwam op achterstand in de eerste helft, maar wist kort voor rust met een strafschop gelijk te maken. Uiteindelijk bleek de ploeg uit Zuid-Holland te sterk voor de oranje-zwarten.

Onder kunstlicht en een miezerig regentje speelde HHC een thuiswedstrijd tegen regerend kampioen Katwijk.  De Katukkers wonnen 7 maal op rij en staan in de top 4. HHC bevindt zich daar iets achter. Winst was derhalve voor beide teams zeer gewenst. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dröge. Uiteindelijk werd het 1-2 in een wedstrijd waarin HHC meer verdiend had. Maar dat telt niet in de wetten van de Tweede Divisie.

In de eerste 10 minuten viel er weinig te beleven, beide ploegen begonnen voorzichtig aan het eerste bedrijf. Lang duurde dit niet want een slippertje in de Hardenberger verdediging bood Sietse Brandsma een niet te missen kans. Hij tikte binnen na een misverstand en niet doortastend ingrijpend van de laatste linie. De thuisploeg kon derhalve al vroeg in de achtervolging. Het bleef oppassen want even later was het wederom Brandsma die gevaarlijk kon worden, Maats was echter attent en voorkwam een tweede tegentreffer.

In de 21e minuut kon Drost uithalen en zijn harde schot ging maar rakelings over. Vlak daarop kon Thom Olde Weghuis vanuit een corner op goal schieten, zijn gedrukte schot was helaas een klemvaste prooi voor doelman van Leeuwen. Leunend op de voorsprong liet Katwijk HHC de bal en loerde daarbij op de counter. In de 28e minuut moest Jorick Maats dan ook gestrekt op een listig schot onder in de hoek. Bekwaam redde hij en ook de daaropvolgende corner werd goed geplukt. Katwijk nam langzaam meer het initiatief en HHC kreeg geen druk op de tegenstander en zo was men afhankelijk van schaarse mogelijkheden van afstand. De achterin geposteerde Robert Susan hield de aanvallers veelal uit zijn eigen 16.

Vlak voor rust kon Reinders naar binnen dribbelen maar zijn schot leverde geen problemen op voor keeper  van Leeuwen. Op slag van rust kreeg HHC een penalty, hands was de oorzaak. Rob van der Leij liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zette de 1-1 op het scorebord. Gelijk was het rust.

HHC kwam met meer energie uit de kleedkamer en probeerde de bezoekers op de eigen helft vast te zetten.  Katwijk stond het toe maar tot meer dan een van de lijn gehaald schot kwamen de mannen van Pascal Diender nog niet.  In de 65e kreeg Jasper Drost geel na een poging de Kattukse counter te neutraliseren.

De Hardenbergers wilden wel aanvallen en hadden ook het beste van het spel, maar kwam maar sporadisch door de stugge verdediging van de bezoekers. Het moest ook terdege oppassen voor uitvallen van Katwijk. In de 70e minuut kopte Brandsma hard en goed in op een voorzet van links. Jorick Maats toonde zijn klasse en voorkwam een nieuwe achterstand.

HHC had ondanks een veldoverwicht moeite om tot een schot te komen. De dribbels liepen prima maar de schotruimte werd maar moeilijk gevonden. Met nog 10 minuten op de klok probeerde Janmaat met een boogballetje te scoren, zijn inzet werd doorzien en Maats tikte over.  Even later was het wel raak. Uitgerekend oud HHC’er Matthijs Hardijk velde het oordeel. Zijn schot vanuit de tweede lijn viel prachtig binnen.

In de  laatste minuut hakte van der Leij bijna raak en ook Reinders dwong van Leeuwen tot een actie. Een slotoffensief werd uit de benen geperst om toch de gelijkmaker te produceren. Ondanks een paar mooie kansen lukte dit niet en daarmee deed de ploeg zichzelf tekort want een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Aanstaande woensdag speelt HHC in de TOTO KNVB Beker thuis tegen AZ, daarna is het winterstop.

Opstellingen:

De 11 namen van Pascal Diender: Maats (k), Fatima, Manuhutu, Mulder (c), Olde Weghuis, Van der Leij, Drost, De Lange, Bouws, Reinders en Jones.

Wissels: Borgman (k), Church, Egbers, Wissink, Van de Belt, Brzezowski en Ten Brinke.

De 11 namen van Katwijk-trainer Anthony Correia: Van Leeuwen (k), Ravensbergen, Susan (c), Kok, Van der Meer, Doesburg, Schulte, Brandsma, Sinteur, Blokland en Janmaat.

Wissels: El Baad, Bakker, Hardijk, Bouwense, Tros, Pinas.

De wedstrijd stond onder leiding van de heren Dröge, Otten en Broekman. De vierde man was de heer Weghorst.