Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Op een goed gevulde Westmaat werd de topwedstrijd van de Tweede Divisie gespeeld. In een pittig duel dat af en toe grimmig werd deden de Oranjehemden zichzelf tekort. Scheidsrechter Bronsvoort trok voor rust vier gele kaarten. Een gelijkspel was verdiend geweest maar uiteindelijk won Spakenburg met 1-0 en hield de drie punten thuis. Ook zijn de Blauwen de nieuwe koploper. Toch mag HHC trots zijn op de strijdvaardigheid en de geleverde energie die het aan de dag legde.

Spakenburg start met een lange bal naar voren waarbij Fatima direct in actie moest komen, hij kreeg een stevige overtreding van El Azzouti te verwerken die onmiddellijk door scheidsrechter Bronsvoort met geel werd bestraft. De topper begon met wat spanning in de benen, keeper Damen verspeelde in de 7e minuut de bal knullig aan Van der Leij maar via de kluts hield hij zijn doel schoon.

Spakenburg zat er fel op en jaagde op HHC in balbezit. Daar wist de ploeg van Pascal Diender door goede passing een aantal keren mooi onderuit te spelen. Ook HHC zette vroeg druk en probeerde de Spakenburger opbouw vroeg te ontregelen.

Op het halve uur kwam Spakenburg op voorsprong. Een afgeslagen corner werd vanaf de middellijn achter het centrale verdedigers duo gedeponeerd. Op de fraaie boogbal van Veenhoven moest Maats het antwoord schuldig blijven. 1-0. Ondertussen had leidsman Bronsvoort de kaarten los in het borstzakje en toverde er met enige regelmaat eentje tevoorschijn voor een Spakenburg speler. En daar had hij alle recht toe want de blauwen schuwden de pittige overtredingen niet. El Azzouti speelde met vuur door met geel op zak de verbale strijd aan te gaan met de man in het geel-zwart. Er werden in totaal vier gele prenten getoond, allemaal voor de rust en drie keer voor de thuisploeg, 1 keer voor HHC.

In de 42e minuut was Klok het eindstation van een aanval over rechts, hij kon van binnen de 16 de Spakenburgergoalie onder vuur nemen. Damen liet zien een uitstekende doelman te zijn en had de inzet klemvast. De laatste minuten voor rust liet Spakenburg zien ook gewoon goed te kunnen voetballen, Maats moest drie keer flink aan de bak om harde schoten te neutraliseren. Een slippertje van Fatima op de middellijn mondde uit in groot blauw gevaar maar met 1-0 op het scorebord werd de rust gehaald.

HHC startte sterk en kwam met twee aanvallen vlak achter elkaar voor de goal van Spakenburg. De beruchte eindpass ontbrak nog zodat men niet tot echt gevaar kon komen. Even later was het oud-HHC’er Koos Werkman die een cornerbal in de handen van Jorick Maats kopte.

Met nog een half uur te spelen diende de eerste grote kans van HHC zich aan, maar Van der Leij en ook Drost kwamen niet tot een schot door goed ingrijpen van de Spakenburgs defensie. HHC wist in deze fase druk te creëeren op het vijandelijke doel. Bouws kwam goed door via rechts maar zijn inzet werd gepakt door Damen. In een verdedigende actie bij de tegenaanval raakte Klok, naar het zich laat aanzien, ernstig geblesseerd. Met een brancard werd hij van het veld gedragen. Hij mag zich maandag in het ziekenhuis melden voor verder onderzoek. De eerste indruk is dat hij zijn kruisband gescheurd heeft. Een fikse tegenslag voor het team van Pascal Diender en een persoonlijk drama voor Gersom.

Even leek de Oranjebrigade van slag door dit incident maar al snel was de focus terug. Zo’n 10 minuten voor tijd kreeg het de grootste kans tot dan toe. Vanaf links werd de bal voorgebracht maar via de paal en op andere miraculeuze wijze wilde het kleinood niet verdwijnen in het doel achter  doelman Damen.

In de 90e minuut kreeg Van der Leij op aangeven van de inmiddels ingevallen ten Brinke, een grote  kans. Hij stond plotseling 1 op 1 met de Blauwe doelman die iets uit positie leek te staan. De bal verdween jammerlijk net aan de verkeerde kant van de paal. HHC stuurde iedereen mee naar het front en liet de verdediging voor wat het was. Het drukte Spakenburg terug in de eigen 16. De thuisploeg kon een aantal keren ontsnappen maar deze uitvallen waren aan de blauwe voorwaartsen niet besteed. Ondanks alle werklust en energie die HHC in de wedstrijd bracht werd er niet gescoord, Spakenburg pakte de volle winst en tevens de koppositie.

De interviews met Pascal Diender en Rob van der Leij en de samenvatting van de wedstrijd komen in de loop van de avond op eyecons.nl

Volgende week speelt HHC thuis tegen Quick Boys dat vandaag verloor van ACV. Dit duel begint om 14:30.

Opstelling HHC: Maats (k), Fatima, Manuhutu, Mulder (c), Olde Weghuis, Van der Leij, Drost, De Lange, Strijker, Bouws en Klok.
Wissels: Borgman, Egbers, Van de Belt, Brzezowski, Ten Brinke, Reinders en Jones.

Opstelling SV Spakenburg: Damen (k), Verhagen, Artien, Werkman, Green, El Azzouti (c), Van Huffel, Vink, Suleiman, Kourouma en Veenhoven.
Wissels: Heus, Noordhoff, Van der Linden, Wessdorp, Van Lopik, Van Essen en Kleijweg.

Foto’s: ProShots