De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft ondanks een 0-2 achterstand met 3-2 weten te winnen van Koninklijke HFC. Hoewel de oranje-zwarten in de eerste helft vrijwel geen kansen creëerden, kwam er na rust een team op het veld met een enorme drive. Dat resulteerde in drie goals en nog meer kansen.

Op een koude Boshoek stonden de nummers 8 en 9 tegenover elkaar. Beide teams presteren de laatste weken wisselvallig en snakten naar een klinkende driepunter. Na een ijzig koude en teleurstellende eerste helft volgde een hartverwarmend tweede bedrijf.  Het spel was niet groots maar beleving en onverzettelijkheid vergoedden veel. Sterkhouders en jubilarissen Manuhutu en van der Leij waren van grote waarde deze middag. Beide scoorden, Rob van der Leij zelfs twee keer.

Al snel zocht HHC de aanval, via rechts kwam Thijmen de Lange op en bereikte de vrijstaande Rob van der Leij, zijn schot ging voorlangs maar gaf wel de intentie van de thuisploeg weer. Toch was het HFC dat de score opende, een wonderbaarlijk doelpunt, want wat een mislukt schot leek van links werd via een Hardenbergs been en een stuit tot doelpunt gepromoveerd. Het moet wel gezegd dat matig uitverdedigen de inleiding was tot de schietkans .

HHC kon in de achtervolging maar dat leverde het eerste kwartier geen doelkansen op. HFC stond compact en de thuisploeg kreeg de Haarlemmers niet onder druk.Sterker nog, HFC maakte in de 22e minuut de 0-2, Jacob Noordmans maakt bekwaam af. De Hardenberger verdediging haperde en pardoes lag de tweede in het mandje. Het maakte de opdracht voor de mannen van Pascal Diender meteen een stuk ingewikkelder.

HHC worstelde met zichzelf en kwam naar niet in de buurt van de vijandelijke goal. In minuut 40 had Jesper Drost een mooie steekpass in huis maar de Haarlemmer goalie was net iets eerder bij de bal dan Reinders. Vlak voor rust was Rob van de Leij alert bij een slippertje van doelman van der Sar. Hij bracht zijn team met een handig goaltje terug in de wedstrijd, 1-2.

Na rust verschenen beide teams ongewijzigd aan de aftrap. HHC moest en zou naar voren. Met een flinke portie Sturm und Drang kopte Pascal Mulder bijna raak uit een cornerbal. Direct daarna was het Thijmen de Lange die een voorzet van Reinders 'in 1 keer' op de slof. Via een Haarlemmerrug verdween de bal net naast het doel.

Er groeide iets in het team, een mengeling van rancune, onverzettelijkheid en frustratie over de wisselvallige resultaten regen zich aaneen tot een onverslaanbaar en offensief collectief.  De Koninklijke moest terug en verloor volledig het momentum dat het voor rust had.

Kort daarop was HHC wederom dicht bij de gelijkmaker, en weer was het Mulder die net naast kopte. In de 55e minuut was het dan wel raak voor de Oranjehemden, Ashwin Manuhutu liet de gelijkmaker aantekenen. Hij was van dichtbij trefzeker op een voorzet van Thomas Reinders die met zijn dreigende dribbels wederom belangrijk was voor zijn ploeg.

HHC rook bloed en ook Danny Bouws meldde zich aan het front, een mooie 1-2 bracht hem in positie maar zijn schot werd geblokt. HHC nam steeds meer risico en stuurde Kapitein Mulder mee naar voren,  zijn harde schot vanaf een meter of 25 werd met moeite tot corner verwerkt. De winnende treffer voor HHC hing dreigend boven de Haarlemmer goal.

Met de inmiddels ingevallen Noa ten Brinke en Thom Olde Weghuis werd de Hardenberger aanvalsdrift almaar sterker en kon een derde treffer niet uitblijven. En dan valt eindelijk de bevrijdende goal! In de 86e minuut maakte clubtopscorer Rob van de Leij de 3-2! Voorafgaand nam de prima spelende Thijmen de Lange  keeper van de Sar onder vuur.  Via de knuisten van de doelman  belandde de bal bij de onbetwiste nummer 9. Hij maakte knap de derde treffer van de middag en stelde drie belangrijke punten voor HHC veilig.

HHC speelde niet groots en miste door de wisselvalligheid van de afgelopen weken zelfvertrouwen. Dit brak het team in de eerste helft lelijk op maar het liet zien over mentale veerkracht te beschikken en kantelde de wedstrijd. Hiermee gaf de selectie zichzelf een groot compliment waarmee met  vertrouwen kan worden toegewerkt naar de komende wedstrijden.

Volgende week speelt HHC een uitwedstrijd op de Zuidas in Amsterdam tegen AFC. Dit duel begint om 15:00 uur.

Graag tot dan!

Opstelling HHC: Maats (k), Fatima, Manuhutu, Mulder (c), Van der Leij, Drost, De Lange, Strijker, Bouws, Reinders en Jones.

Wissels: Borgman (k), Church, Olde Weghuis, Egbers, Van de Belt, Brzezowski en Ten Brinke.

Opstelling Koninklijke HFC : Van der Sar (k), Ploem, Vlak, Burger, Dijkstra, Noordmans (c), Kors, Bouchnafa, Veerman, Heeremans en Ramdjanamsingh.

Wissels: Mensink (k), Van Dongen, Taha el Idrissi, Castien, De Wilde en Maeda.

Foto's: ProShots