De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft op een natte Boshoek niet weten te winnen van SVV Scheveningen. Het doelpuntrijke duel eindigde in 3-4. De Hardenbergers hadden tot het begin van het duel nog maar acht tegengoals, maar de tegenstander wist dat te verhogen naar twaalf.

Op een natte en grijze Boshoek stond ronde 13 van de Betnation Divisie op het programma. Tegenstander Scheveningen had de oversteek van strand naar het Overijsselse zand gemaakt. De thuisploeg moest Bouws en Mulder missen, Joost van den Belt kreeg een plek op de rechtsback en Thom Olde Weghuis stond centraal in de defensie. Een gelijke opstelling als vorige week derhalve.

De wedstrijd had een knotsgek scoreverloop en was aantrekkelijk om naar te kijken. Uiteindelijk werd het 3-4 en namen de Schollekoppen de punten mee naar het westen. Scheveningen startte fel en maakte daarbij handig gebruik van het natte veld. In de 2e minuut was het Markvoort Beke die hard de onderkant van de lat raakte.  Gelukkig voor de thuisploeg stuiterde de bal terug het veld in. Voor  HHC het sein zich ook aan het front te melden maar een voorzet van Reinders kon door Drost net niet gecontroleerd worden. Een corner bleef over en Strijker schoot m bijna direct binnen, keeper van der Maaten liet zich echter niet foppen en pakte klemvast. Daarna was het wederom Reinders die vanaf links de 16 in dribbelde. Zijn voorzet bereikte de Lange  die zijn schot gekraakt zag.

In de 18e minuut moest de Scheveninger goalie harder aan het werk. Een hard schot van Strijker op aangeven van Reinders spatte op zijn vuisten uiteen. HHC drong aan maar van der Maaten weigerde vooralsnog te capituleren. Toch was het Scheveningen dat de score opende, een uitval door het midden werd door Ian van Beelen in de verre hoek geschoven. Ondanks een behoorlijk buitenspelluchtje bleef de vlag omlaag.    HHC moest in de achtervolging maar had moeite met het opportunisme van de gasten.  Het kreeg dan ook moeilijk druk op de Schollekoppen. In minuut 24 kreeg HHC de gelijkmaker geproduceerd, op aangeven van Rob van Leij maakte Jesper Drost de goal. Een mooie aanval werd op prima wijze afgerond en dat was gezien de krachtsverhouding niet onterecht.

In de fase daarna bleven grote kansen uit maar moest Jorick Maats wel alert zijn op een schot van net buiten de 16. Een verraderlijke schuiver over het natte veld werd door hem onschadelijke gemaakt.  Vlak voor de rust maakt Scheveningen haar tweede goal. Op fraaie wijze scoorde Mitchell de Vlugt, met een bekeken schot van ruim buiten de 16 verschalkte hij doelman Maats.

Tijdens de thee kon het team van Pascal Diender broeden op een plan om de achterstand om te buigen.  Dat plan viel bijna direct in duigen toen Scheveningen in minuut 46  haast de derde scoorde.

Een minuut later schoot Jesper Drost op de paal, op de voortzetting van de aanval werkte de Scheveninger verdediging de bal achter haar eigen doelman van der Maaten en is het gelijk.

Even later is het weer raak, Thijmen de lange kan alleen op keeper van de Maaten af. Deze redt op de inzet van de rappe aanvaller maar Rob van der Leij is attent en zet de voorsprong op het scorebord.

Lang kan HHC er niet van genieten want  binnen een minuut is de stand weer gelijk. Ook deze treffer heeft een 8 op de schaal van 10 qua schoonheid. Van Baalen prikt binnen en trekt de stand weer gelijk. Met nog een half uur te spelen hebben we 6 goals gezien en valt er niet te voorspellen  wie deze pot gaat winnen

Ondanks het slechte weer zag het publiek een leuke wedstrijd. De regen zorgde voor een spekglad veld. Scheveningen wist daar het best van te profiteren want het maakte de 3-4 een kwartier voor tijd.Richting het einde van de wedstrijd probeerde HHC een slotoffensief te organiseren. Maar de weersomstandigheden en het zware veld had veel krachten opgeëist. Toch ontwikkelde HHC druk op Scheveningen, allemaal om minimaal een punt over te houden aan het boeiende duel. Het mocht baten want gescoord werd er niet meer.

Volgende week speelt HHC uit tegen Rijnsburgse Boys, dit duel begint om 15:00 en u bent van harte welkom.

Opstelling HHC: Maats (K), Fatima, Manuhutu, Olde Weghuis, Van der Leij, Drost (C), De Lange, Van de Belt, Strijker, Reinders en Jones.

Wissels: Borgman (K), Church, Egbers, Wissink, Brzezowski en Ten Brinke.

Opstelling Scheveningen: Van der Maaten (K), Gomez-Nieto, Van Koesveld, Koorndijk (C), De Vlugt, Strooker, De Jong, Kalpoe, Markvoort Beke, Immers en Van Baalen.

Wissels: Buijs (K), Aldogan, Tjin Asjoe, Kappel, Nistor en Elvilla.

Foto's: ProShots