Lavendelstraat 2
3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

Op sportpark Dijkpolder in Maassluis speelde HHC een uitwedstrijd tegen Jong Sparta. Onder een vriendelijk januari zonnetje begon dan eindelijk voor het team van Pascal Diender de tweede helft. HHC kwam wat roestig uit de winterslaap maar na een flinke spray WD40 liep het allemaal een stuk soepeler. De ploeg van Pascal Diender won uiteindelijk verdiend met 0-3 en kwam zodoende goed uit de winterstop.

HHC startte fel en binnen 6 minuten kreeg het kansrijke mogelijkheden. Eerst mocht Drost op aangeven van Reinders inkoppen maar hij kreeg zijn bal niet op de goal.  Vlak daarna was het Strijker die kon opstomen en uithalen maar ook zijn schot belandde buiten de palen. Ook Sparta liet zich gelden, doelman Maats redde knap op een kopbal van dichtbij. Dit leverde hem een applaus op van de Sparta trainer, die terloops noemde met de beste keeper van de competitie te maken te hebben. In de 23e minuut kreeg HHC een vrije trap, Pascal Mulder krulde de bal slim om de muur maar keeper Tevreden was alert en keerde deze inzet.

Op het halve uur moest Maats wederom gestrekt om een bal uit de verre hoek te tikken. Sparta was dreigend en hield in deze fase HHC ver van haar eigen goal. Tegenvaller was dat Manuhutu er met een blessure af moest. Even stond HHC zonder linksback en Sparta poogde daar meteen van te profiteren door over die zijde te openen. Jones werd uitgekapt maar de volgende voorzet werd onschadelijk gemaakt. Volgens de luid protesterende Sparta coach Jeff Stans gebeurde dit via een Hardenberger hand maar zijn tirade kreeg geen gehoor bij de arbiter. Met 0-0 werd er gerust.

Ongewijzigd kwamen beide ploegen uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf. HHC wilde graag naar voren maar had nog moeite om de vorm te vinden. De laatste wedstrijd dateert van eind december en dan is het toch even zoeken als het weer om de harde pegel gaat. HHC kreeg geen druk op het Spartaanse doel en had moeite de linies aan elkaar te knopen. In de 60e minuut kwam Jones in schietpositie en nam keeper Tevreden onder vuur. Deze zag de bal recht op zich afkomen en pakte klemvast. Kort daarop drukte de Lange af, zijn bal was onderweg naar de kruising maar Tevreden behoedde zijn ploeg voor een achterstand.

Het vertoonde spel was al met al nog niet geweldig maar dat belette Thijmen de Lange niet om in de 71e minuut te scoren. Van een meter of 18 verschalkte hij met een gestuit schot de prima keepende doelman. Even later verdubbelde HHC de voorsprong, uit een corner kopte Rob van der Leij hard in. Zijn inzet werd gekeerd maar in de rebound was Serge Fatima trefzeker. Met nog 12 minuten op de klok betekende dit een comfortabele voorsprong. In de 86e minuut gooide Jesper Drost het duel definitief op slot door, na een fraaie slalom, de 0-3 binnen te tikken.