De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft met 1-3 verloren van Quick Boys. Terwijl de herfst zich aankondigde middels lagere temperaturen en stevige wind, heerste er een gezellige sfeer op het sportpark. Maar dat zorgde niet voor een overwinning. Een vroege rode kaart voor Fatima brak de thuisploeg uiteindelijk naar op.

Na het wegvallen van Gersom Klok werd Noah ten Brinke in de basis geposteerd. Ook Thomas Reinders mocht starten ten faveure van Thijmen de Lange. Beide teams toonden al in de openingsminuten hun drang naar voren, voor een drietal minuten op de klok stonden was er al voor beide goals gevaar geweest. De eerste echte kans kwam in de 7e minuut. Thomas Reinders ging er over links pijlsnel vandoor en kreeg de bal bij de vrijstaande Jesper Drost. Zijn schot was niet hard genoeg om keeper van der Helm te verschalken.

Na het offensieve karakter van de openingsfase kreeg Quick Boys wat meer grip op het middenveld. HHC had moeite om hier onderuit te spelen zonder dat het kansen weggaf. Een korte blessurebehandeling voor Jesper Drost gaf Pascal Diender de mogelijkheid om even met zijn mannen de tactiek te evalueren. Even later kopte Rob van der Leij een metertje naast op een voorzet van Reinders.

In de 35e minuut toonde scheidsrechter Smit de rode kaart aan Serge Fatima. In een duel ter hoogte van de middellijn kwam de lange verdediger van achterin. Er was geen twijfel bij de leidsman en dus kon HHC met 10 man verder. Toch leek het allemaal wat ongelukkig, Fatima gleed iets weg waardoor hij harder tegen zijn tegenstander kwam dan de intentie was. Hoe dan ook, rood is rood en  met 0-0 werd er gerust.

Na rust moest HHC meteen in de verdediging, QB drong aan. Al snel werd Jones gebracht voor Reinders om meer grip op het middenveld te krijgen. Ondanks dat was het Sem van Duin die de 0-1 maakte. Hij was het eindstation na een aanval over rechts. Logischerwijs moest HHC terug op eigen territorium maar probeerde waar het kon toch aan te vallen. Dit werd geïllustreerd door een aanval van Pascal Mulder en Rob van der Leij, zij veroverden in vlot tempo 50 meter. Het schot van Rob ging helaas over.

Na een uur spelen kreeg HHC een cadeautje, een terugspeelbal werd door keeper van der Helm volledig gemist.  Hij liet de bal onder zijn voet doorgaan en dat betekende de 1-1. Aan zijn lichaamstaal te zien had de doelman het liefst ter plekke de grond onder zijn voeten zien openen. Het gaf de thuisploeg nieuwe energie om toch nog iets van deze pot te maken. Dat werd echter niet gemakkelijk want Quick Boys, geïrriteerd door de gelijkmaker, wilde meer. Jorick Maats moest dan ook een aantal keren flink aan het werk en deed dat prima. Op een vrije trap van iets buiten de zestien moest hij echter passen. Onhoudbaar en stijlvol werd de bal door Reinders binnengeschoten.

Richting het einde van de wedstrijd wilde QB niet te veel risico meer nemen en HHC des temeer. Een knappe redding van Maats vlak voor tijd  hield de thuisploeg in de wedstrijd. Een schot van Stijn Strijker van 30 meter ging maar rakelings over. In de tegenaanval maakt QB er 1-3 van en elimineerde daarmee alle hoop van de Oranjehemden.

Het Oktoberfest na afloop was er echter niet minder leuk om, in een volle kantine was het nog lang gezellig! Volgende week is HHC vrij en kunt u mooi de tuin winterklaar maken.

Opstelling HHC: Maats (K), Fatima, Manuhutu, Mulder (C), Olde Weghuis, Van der Leij, Drost, Strijker, Bouws, Ten Brinke en Reinders.

Wissels: Borgman (K), Wissink, Egbers, De Lange, Van de Belt, Brzezowski en Jones.

Opstelling Quick Boys: Van der Helm (K/C), Staal, Franken, S. Van Duijn, L. Van Duijn, Offerhaus, Ogidi Nwanko, J. Reinders, Meerstadt, Owusu en Broekhuizen.

Wissels: Bosman, Kamp, Junte, De Beste, Kuijt, Oskam en Van Velzen.

Foto’s: ProShots