De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

In de laatste septemberzon van het jaar heeft HHC Hardenberg niet weten te winnen van Kozakken Boys. Het mooie weer bleek geen voorbode voor de wedstrijd, het werd een Frits van Turnhoutse “nul nul” en daarover had Kozakken Boys niet te klagen.

HHC kwam fris uit de kleedkamer en al in de derde minuut kwam Jesper Drost door via links. Zijn voorzet bereikte de inglijdende Rob van der Leij, maar hij kon net niet controleren en zag zijn inzet over gaan. HHC drukte de gasten direct terug op eigen helft en in de vijftiende minuut schoot Steyn Strijker na een fraaie aanval op de paal. Zijn bekeken schot weigerde via de binnenkant paal binnen te vallen, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Vlak daarna wist HHC niet te profiteren van chaos in de Werkendammer defensie, Danny Bouws kwam niet tot een schot na doorzetten van Gersom Klok. In de tegenaanval moest Ashwin Manuhutu voorkomen dat Gwaeron Stout gevaarlijk kon worden. Met nog geen 25 minuten gespeeld kwam Thijmen de Lange in balbezit, hij wilde vanaf randje 16 uithalen maar zijn schot werd geblokkeerd.

Op het halve uur werden de Kozakken gevaarlijk, een snelle aanval via rechts werd maar net naast de goal van Jorick Maats geschoten. In de veertigste minuut kreeg Drost een opgelegde kans om de scoren te openen, na goed terugleggen van Van der Leij had hij de hoek voor het uitkiezen. Zijn schot miste alle richting en verdween gevaarloos over de goal. Vlak voor rust schoot Kozak Stout nog voorlangs zodat met 0-0 werd gerust.

Na de rust pakte HHC het creëren van kansen weer op, binnen een minuut was Drost al gevaarlijk. Een goal hing in de lucht. Ook Klok was dicht bij een doelpunt maar de Kozakker-goalie hield vooralsnog zijn doel schoon. Met nog een half uur te spelen en nog steeds de brilstand op het scorebord kroop Kozakken Boys wat verder naar voren en meldde zich in de frontlinie voor keeper Maats. Het geloof in een resultaat groeide langzaam bij de rood-witten.

De inmiddels ingevallen Raymond Gyasi werd de diepte ingestuurd, hij schoot 1 op 1 tegen de uitstekend keepende Bryan Janssen op. HHC was dicht bij een goal maar miste stomweg een beetje mazzel. Inmiddels had Pascal Diender aanvallend gewisseld met Noah ten Brinke en Thomas Reinders. Gaandeweg ging de thuisploeg de wegtikkende tijd voelen als een steeds zwaarder wordende last. Reinders dribbelde het strafschopgebied gebied in en werd ten koste van een corner gestopt.

Vlak voor tijd perste HHC er een wanhoopsoffensief uit waarbij Frenk Keukens snoeihard de paal van zijn eigen goal raakte. Kozakken Boys ontsnapte wederom aan een tegengoal. Gescoord werd er niet meer en dus liet HHC onnodig twee punten liggen. Volgende week spelen de Oranjehemden een uitwedstrijd tegen Spakenburg, dit duel begint om 15.00 uur.

Opstelling HHC Hardenberg: Maats, Fatima, Manuhutu, Mulder, Olde Weghuis, Van der Leij, Drost, De Lange, Strijker, Bouws en Klok.

Wissels: Borgman, Gyasi, Egbers, Brzezowski, Ten Brinke, Reinders en Jones.

Opstelling Kozakken Boys: Janssen, Neral, Keukens, Hoogveld, Mashart, Van Arnhem, Stout, Tjong, Vermeulen, Lommers en Tremour.

Wissels: Van de Meulenhoff, Hoffman, Van Zundert, Drenthe, Van Ingen, Geelhoedt en Hendriks.

Foto's: ProShots