HHC wint op Urk

SV Urk 1

1 - 2

29 juli 2023 15:00

Sportpark de Vormt op Urk was  het decor voor een oefenwedstrijd van HHC Hardenberg tegen de plaatselijke trots. In lang vervlogen tijden speelden beide ploegen in dezelfde competitie maar dat zijn herinneringen voor de oudere jeugd onder ons. Vandaag keek HHC al snel tegen een achterstand aan maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Het werd in de slotfase 1-2.

HHC startte fel en probeerde net zoals afgelopen dinsdag tegen Hoogeveen de tegenstander snel onder druk te zetten.
Dit ging echter niet zo gemakkelijk als tegen de Blauwwitten begin deze week want Urk wist zich er goed onderuit te spelen. In de 10e minuut wist Klaas Romkes te profiteren van een kleine misstap van Serge Fatima. Hij passeerde Jorick Maats en opende de score, 0-1 voor de thuisploeg.

HHC moest derhalve al vroeg in de achtervolging. Na een goede 1-2 van Gersom Klok en Sander Egbers kwam de eerste in kansrijke positie. Zijn schot werd gekeerd door de Urker goalie.

De ploeg van Pascal Diender creëerde daarna een veldoverwicht en was een aantal keren gevaarlijk. Een snelle aanval via Manuhutu werd tot corner verwerkt en even later was het wederom Klok die kon uithalen. Gescoord werd er vooralsnog niet. HHC ontmoette in deze wedstrijd veel meer tegenstand dan tegen Hoogeveen en daar had de ploeg zichtbaar moeite mee. . Vlak voor het einde van de eerste helft was Urk dichtbij een verdubbeling van de score. Tot een doelpunt kwam het niet zodat met 1-0 de rust werd bereikt.

In de tweede helft was er plaats voor Olde Weghuis, ten Brinke, de Lange en Borgman.  Zij vervingen Maats, Reinders, Jones en Egbers.

De samenstelling die nu in het veld stond bracht wat meer energie in de wedstrijd. Het leidde direct tot een kans voor Olde Weghuis.  Met een stijlvolle lob poogde hij de Urker goalie te verschalken, deze pareerde echter bekwaam.
Even daarna komt de doelman van de thuisploeg (te)  ver uit zijn goal en kan niet aan de bal komen.  Jesper Drost omspeelt hem maar  schiet vanuit een lastige hoek net naast het lege doel.

HHC creëert nog  een aantal mogelijkheden maar weer pas te scoren in de 84e minuut van de wedstrijd. Het is Jesper Drost die een assist van Kuba binnenkopt. Snel daarna is het weer raak, Raymond Gyasi kan simpel binnentikken na goed doorzetten van Drost.

Kortom: in een wedstrijd waarin HHC een veerkrachtige tegenstander trof moest het flink aan de bak. Pas in de slotfase kon het veldoverwicht te gelde gemaakt worden en de achterstand worden omgebogen naar een overwinning.  En ondanks dat winst in oefenpotjes niets zegt stap je dan toch met een prettiger gevoel het veld af.

Aanstaande dinsdagavond speelt HHC in en tegen Staphorst, deze wedstrijd begint om 19:30 en u bent van harte welkom.

Opstelling HHC: Maats, Bouws, Fatima, Mulder, Manuhutu, Klok, Jones, Reinders, Strijker,  Drost, Egbers.

Wisselspelers: ten Brinke, Gyasi, Kuba, Olde Weghuis, Berends, de Lange, Borgman

Opstelling Urk: Strijker, Ras, den Dulk,  Nagel, Schraal, Nentjes, Brands, Saedi, Schrijver, Romkes, R Nentjes.

Wisselspelers: Scheffer, Post, Hakvoort, Kramer, van Essen, Gnodde.

Foto's: Orange Pictures