De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een zeiknatte maar tot de nok toe gevulde Boshoek speelde HHC tegen AZ Alkmaar. Inzet was een plaats in de volgende ronde van de TOTO KNVB-beker. De weergoden hadden het veld veranderd in een doornatte akker maar dat had op de sfeer geen invloed. Een inleidend vuurwerk deed de Boshoek kolken als vanouds. In een aantrekkelijke wedstrijd op een zwaar veld had AZ het uiterst moeilijk op de Boshoek. Pas na verlenging kreeg het de thuisploeg uiteindelijk op de knieën. De Oranjehemden waren de morele winnaar van de avond.

HHC verstopte zich niet en probeerde hoog druk te zetten en dook al in de 2e minuut op in de Alkmaarder 16. Daarna nam AZ het initiatief en drukte de thuisploeg terug. Twee corners achter elkaar kreeg de thuisploeg te verwerken. In minuut 9 kreeg Maats zijn eerste klus maar dat bestond uit een simpel rollertje. In de 13e minuut is het Drost die handig dribbelt en kan uithalen, zijn schot wordt maar net geblokt. Daarna is het AZ dat weer 2 corners aaneen forceert en zo golft het spel op en neer in het eerste kwartier.

Maats moest flink aan de bak om een slim schot in de korte hoek tot corner te verwerken. Even daarna toonde de doelman wederom zijn klasse, een verkeerde terugspeelbal kwam via rechts voor. Tot twee keer toe redde de keeper op schoten van dichtbij. Daarna ging de bal rakelings langs de paal naast. In de 22e minuut is de druk te groot en weet Pavlidis van dichtbij de 0-1 te scoren.

HHC gaf zich echter niet zomaar gewonnen en zocht een voorwaartse impuls. Goed werk van Reinders leidde tot een prima voorzet, Drost kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. Even later kreeg Pascal Mulder het aan de stok met scheidsrechter Hensgens, een vermaning was zijn deel na een, op het oog, onschuldige ingreep. Even later kreeg de aanvoerder geel, na een overtreding op Addai.

In de 40e minuut stuurde Jones Drost in de diepte maar keeper Owusu Oduro was alert en eerder bij de bal. Even daarna kon van der Leij uithalen vanaf de 16, de Alkmaarders anticipeerden hier prima op en zijn schot bereikte niet de goal. Op slag van rust was HHC echt dichtbij een goal. Een mooie combi tussen van der Leij en Drost stuitte op de keeper. In de tegenstoot voorkwam Jorick Maats een tweede treffer voor AZ.

Direct na het begin krijgt de ingevallen Wissink geel voor een overtreding. Even later laat de scheidsrechter Addai ontspannen aan zijn tweede. AZ trainer Pascal Jansen schatte deze geste op waarde en wisselde de aanvaller per kerende post. HHC kwam prima uit de kleedkamer en drukte AZ terug. Ten koste van geel werd Danny Bouws gekeerd, de vrije trap ging helaas over de achterlijn zonder dat HHC gevaarlijk werd. In de 60e minuut was van der Leij dichtbij maar kon net niet tot een schot komen. HHC klopte nadrukkelijk op de deur maar AZ hield de poort nog op slot.

Iets over het halve maakt HHC gelijk! Een vrije trap van Jones werd door Serge Airlines binnen gekopt. De Boshoek daverde na deze granaatinslag. Een volgende aanval bracht bijna de 2-1, na een puike aanval kon Thijmen de Lange uithalen maar hij schoot op zijn directe tegenstander. HHC was de dominante ploeg in deze fase en AZ kreeg even helemaal geen grip op de furie van de mannen van Pascal Diender. Gesteund door het fanatieke publiek werd onafgebroken gevochten als leeuwen.

In de 78e minuut kwam AZ weer op voorsprong, invaller Odgaard kon vrij aanleggen vanaf de 16 en zijn schot viel net binnen de palen. Dit brak de Hardenberger mentaliteit slechts kortstondig en veerkracht in relatie tot het onthutsend zwakke spel van de bezoekers bracht HHC weer in de vijandelijke 16. Deze keer hield AZ het doel schoon.

Langzaam tikten de minuten weg, dat eredivisionist AZ zich zelfs genoodzaakt zag tijd te rekken is beschamend te noemen. Maar tevens een compliment voor de Hardenbergers. In de 89e minuut hield Maats zijn ploeg in de wedstrijd door de 1-3 te voorkomen. Dit gaf het slotoffensief nog enige importantie. Wat heet, Joerie Church besloot niet voor het zingen de kerk uit te willen en schoot de 2-2 binnen. Met een schot dat bol stond van onverzettelijkheid knalde hij bijkans het net achter de goal vandaan. Wederom ontplofte de Boshoek en gloorde er hoop op meer in de verlenging.

HHC raakte langzaam door de energie en er verschenen wat krampgevalletjes, Mulder moest eraf en HHC werd achteruit gedrukt. Een uitval gaf wel de kans aan ten Brinke om op goal te schieten, ten koste van een corner werd zijn inzet gekeerd. Even later kwam AZ voor de derde keer op voorsprong, van Bommel scoorde na een scrimmage voor Maats. De 2-3 verscheen op het scorebord. HHC knokte, vocht en streed voor elke meter waar AZ ploeterde, zwoegde en schutterde. Van klasseverschil was op het veld niets te zien, hoogstens dat de fullprofs fitter bleven na de 100e minuut. Al tijdrekkend werd dan het eindsignaal bereikt. Wat mag HHC trots zijn op dit team en dit bekeravontuur waarin het Heracles liet afdruipen met een nederlaag. AZ verdween opgelucht maar beschaamd via de achterdeur naar Alkmaar.

Nu is het winterstop en mag u aan de kerstborrel. Ik wens u prettige kerstdagen en een gezegend nieuwjaar!