Spakenburg

0 - 2

2e divisie 2e divisie

12 januari 2019 15:30

Voor het eerst is het HHC Hardenberg gelukt om 3 punten op te halen in Spakenburg. In een enerverend duel werd het 0-2 in het voordeel van de oranjehemden uit Hardenberg. Bijzonder maakt deze overwinning omdat bij HHC beide  keepers uitvielen en verdediger Bouws de wedstrijd verdienstelijk afmaakte als gelegenheidskeeper.

De wedstrijd begon vol vuur en veel duels aan beide kanten. Helaas moest HHC binnen het half uur al afscheid nemen van keeper Ramon Nijland na een botsing met Sterling van Spakenburg. Kort daarna wist Mannes met een mooie knal van 20 meter de bal in het net te werken. Nog voor rust wist goaltjesdief Rob van de Leij de 0-2 op het scorebord te zetten met een rake kopbal. Helaas verstapt reservekeeper van de Beld zich vlak voor rust.

De tweede helft begint HHC dan ook met verdediger Danny Bouws op goal als oplossing voor de uitgevallen keepers. De tweede helft is er vooral veel strijd met een paar goede aanvallen over en weer. Van der Leij kan de 0-3 maken, maar ook Spakenburg heeft een paar goede kansen, waarbij oud HHC-er Ties zijn oude club gelukkig spaart met een bal die hoog over ging. Na nog 3 spannende minuten blessuretijd heeft HHC Hardenberg dan de overwinning binnen. Strijd, vechtlust en stabiel voetbal geeft deze overwinning zijn basis.