2e divisie 2e divisie

9 februari 2019 15:30

R.H. Hensgens

Op een zeer winderig, maar rookvrij sportpark de Boshoek is het hekkensluiter VVSB gelukt om 3 punten mee te nemen naar Noordwijkerhout. Het duel stond in het teken van het overlijden van erelid Jaap Nauta, waardoor HHC met rouwbanden speelde en de Rookvrije Boshoek waarvoor vandaag de officiële aftrap werd gegeven.

In een duel dat niet van hoogstaand niveau was kwamen de gasten al snel op voorsprong. Binnen 5 minuten kon Bekooij eenvoudig scoren nadat HHC de bal niet wegwerkte. Na 8 minuten scoorde Martins ook al meteen de 0-2 na een soortgelijke situatie. In een eerste helft waarin Kobussen en Bouws ook nog tegen een gele kaart aanliepen lukte het HHC Hardenberg niet om een vuist te maken tegen de muur van VVSB. Ook echt uitgespeelde kansen werden niet gecreëerd.

De tweede helft was nog geen 10 minuten onderweg of Bekooij had zijn 2e van de middag al binnen liggen. Met een 0-3 voorsprong ging VVSB lekker achterover leunen en HHC probeerde wel te voetballen, maar was niet bij machte om veel uit te richten. Mede doordat HHC erg slordig was in balbezit en elkaar moeilijk wisten te vinden, met veel verkeerde passes als gevolg. Met een dubbele wissel probeerde Karsten het tij te keren. Gouriye en Hemmink verlieten het veld voor Reinders en van Benthem. Dit leek ook het gewenste effect te hebben, want in de eerste de beste aanval daarna wist Reinders te scoren. Helaas had VVSB een topmiddag en scoorde meteen daarna de 1-4. Nadat Kevin Görtz het veld in was gekomen voor Mannes stond het achterin wat beter bij HHC en werd de druk wat opgevoerd, toch was het VVSB dat wederom uit een counter de 1-5 wist te maken. Even later kon Görtz de 2-5 binnen koppen.

In de allerlaatste minuut liep Görtz helaas nog tegen een onnodige rode kaart aan na duwen van een tegenstander waardoor de wedstrijd nog meer in mineur eindigde, want kort hierna werd er ook afgefloten. Zo won een uiterst effectief VVSB met 5 doelpunten uit 6 kansen van een zoekend HHC Hardenberg.