Maikey Parami

2e divisie 2e divisie

22 september 2018 15:30

Jorn te Kloeze

HHC Hardenberg heeft ondanks de vele kansen niet kunnen winnen van Rijnburgse Boys. Waar de thuisploeg met 1-2 de kleedkamer in ging, vielen in de tweede helft nog twee doelpunten. De ploeg van Wilfred van Leeuwen was met 2-3 het meest effectief.

Al na drie minuten was het raak. Jeffrey Jongeneelen maakte op aangeven van Maikey Parami de openingstreffer. Maar al snel kwam HHC met een antwoord. Danny Bouws gooide de bal in en na het doorkoppen van Rob van der Leij schoot Rick Hemmink binnen.

De kansen van beide ploegen bleven komen. Jeroen Spruijt schoot hard over het doel, Van der Leij trof met een harde bal doelman Richard van Nieuwkoop en Rens van Benthem trapte de bal voorlangs. Vervolgens besloot de scheidsrechter om het duel te staken wegens onweer.

Na de noodgedwongen pauze kwam HHC minder sterk terug. Toch kreeg het, net zoals de opponent, kansen. Al was het eerste doelpunt na de staking van Rijnsburgse Boys. Jongeneelen passte naar Bram Ros, die vanaf 25 meter prachtig scoorde: 1-2. Schoten van Hemmink, Hidde Prijs en een kopbal van Koos Werkman zorgden niet voor verandering in de score.

In de tweede helft was het bijna de tegenstander uit Zuid-Holland die het eigen doel trof. Even later was het raak aan de andere zijde van het veld. Jongeneelen liep op randje buitenspel, maar mocht doorrennen en zette de 1-3 op zijn naam. Ook bij de derde goal van Rijnsburg leek HHC snel met een antwoord te komen, helaas schoot Vincent Schmidt naast.

Ruim een kwartier voor tijd maakten de Hardenbergers toch de aansluitingstreffer. Een vrije bal van Jurjan Mannes landde in de muur, in de rebound trapte Glenn Kobussen de bal hard tegen het net. Joël Tillema kwam vervolgens nog met een levensgrote kans, Van der Leij schoof de bal bijna in het doel en Dérian Reinders miste een honderd procent kans. En daar bleef het bij, Rijnsburgse Boys won met 2-3 waar een gelijkspel wellicht op z'n plaats was geweest.