1 - 1

Spakenburg

2e divisie 2e divisie

25 mei 2019 15:30

HHC Hardenberg heeft het laatste competitieduel niet weten te winnen. SV Spakenburg stond weliswaar tot de slotfase met 1-0 achter, in de laatste minuut wist de ploeg toch nog te scoren. Met één punt haalde HHC het Werkendamse Kozakken Boys in en eindigde daarmee op een zesde plek. En daar is trainer Gert Jan Karsten enigszins tevreden mee, want zijn doelstelling was eindigen in de top zes.

De Hardenbergers hadden zaterdagmiddag alle mogelijkheden om te winnen van de blauw-witten. Grote kansen verzuimde HHC Hardenberg te verzilveren. Zo kreeg Rob van der Leij meerdere kansen en schoot op de lat, nadat Ravelino Junte al een voorproefje had gegeven om het aluminium boven de keeper te raken. Ook Sargon Gouriye had een enorme kans om de begintreffer te realiseren.

In de tweede helft was Jurjan Mannes dicht bij een wonderschoon doelpunt, maar ook dat mocht niet zo wezen. Omdat verschillende spelers invielen om hun laatste wedstrijd voor HHC Hardenberg te spelen, stond HHC Hardenberg niet met de sterkste basiself op het veld. Toch kwam een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd het eerste doelpunt op het scorebord te staan. De vertrekkende Dérian Reinders tekende voor de 1-0 nadat hij de bal kreeg van teamgenoot Rick Hemmink.

Van der Leij had vervolgens nog met een opgelegde kans de mogelijkheid om de score te verdubbelen en winst te verzekeren, hij had geen succes. Jordi Bitter speelde alleen de tweede helft en wist aan het eind nog een punt te redden. Daardoor verspeelde HHC de vijfde plek, voor Spakenburg maakte het doelpunt qua positie geen verschil.