Johan Kulhan

2e divisie 2e divisie

17 november 2018 14:30

Edgar Bijl

HHC Hardenberg heeft zaterdag niet weten te winnen van de koploper. AFC Amsterdam was met een 2-1 overwinning het meest effectief in de hoofdstad.

Het eerste halfuur was in het voordeel van HHC Hardenberg. Een aantal kansen werden echter niet benut door te uitploeg, waardoor AFC in het zadel werd geholpen om na dertig minuten wél te scoren. Kenny Teijsse, die samen met zijn broer een grote rol heeft bij de Amsterdammers, maakte het eerste doelpunt via de rug van Koos Werkman: 1-0. Een paar minuten voor rust kreeg hij zelfs een enorme kans om de score te verdubbelen.

Na de pauze kreeg Sargon Gouriye een enorme kans, maar hij kon de voorzet van Rob van der Leij niet binnen de palen schieten. Na het invallen van Glenn Kobussen en Ravelino Junte - die zijn debuut maakte - bleef HHC kansen creëren. De debutant had een aardige kans oog in oog met doelman Patrick Zonneveld, die de bal kon wegtikken. Maar toch kwam de goal van AFC, nadat HHC Hardenberg de bal verkeerd speelde kon oud-speler Derre Kwee profiteren: 2-0. Uiteindelijk maakte Dérian Reinders, met in de aanval een goede bijdrage van Junte, de aansluitingstreffer. Al mocht dat niet baten. Een gelijkspel was verdiend geweest.

Klik hier voor de samenvatting en de reacties!