4 - 1

Jong Sparta Rotterdam

2e divisie 2e divisie

22 april 2019 15:30

Door een ruime 4-1 overwinning op Jong Sparta Rotterdam heeft HHC Hardenberg zichzelf op de vierde plaats in de Tweede Divisie gepositioneerd. Waar bij rust nog een magere 1-0 op het scorebord stond, bouwde de ploeg van Gert Jan Karsten de score in de tweede helft flink uit.

In de eerste helft kreeg HHC meerdere mogelijkheden, maar écht grote kansen kreeg het niet. Sander Danes, die zijn derde wedstrijd na zijn langdurige blessure speelde, hield wel een penalty van Ayoub Boukhari tegen. Uiteindelijk zorgde Rick Hemmink voor een comfortabele voorsprong op slag van rust. Een mooie combinatie met Sargon Gouriye ging vooraf aan een net doelpunt van de middenvelder.

Na de pauze was de eerste grote kans voor Gianni dos Santos, maar hij verzuimde om de gelijkmaker te maken. Vijf minuten later profiteerde HHC wel. Sargon Gouriye maakte de 2-0. Tien minuten later kroonde Rob van der Leij zich opnieuw tot topscorer van de competitie door de derde van de middag te maken. Kort daarna volgde de 3-1 van Mohammed Tahiri, waarna Hemmink het afmaakte met de 4-1.