Niek Hak

2e divisie 2e divisie

20 oktober 2018 15:30

Eric Thijs

HHC Hardenberg heeft onnodig punten verspeeld tegen FC Lienden. Waar de Hardenbergers in de eerste helft (1-0) subliem speelden, was het spel veel minder soepel na rust. Door een vroege goal van Mohammed Bendadi in de 49ste minuut werd het 1-1, een tussenstand die HHC niet meer kon ombuigen.

De openingsfase van de oranje-zwarten was veelbelovend. Een fris HHC Hardenberg startte met een goed offensief tegen de ploeg van Hans van de Haar. Dat resulteerde al snel in een aardige kans. Rob van der Leij schoot, keeper Jan Schimmel schampte de bal die vervolgens landde op de paal. Ook een mooie voorzet van Danny Bouws werd bijna gepromoveerd tot doelpunt, was het niet dat Rens van Benthem de bal net niet kon binnenschuiven.

HHC bleef aandringen en domineerde het spel volledig. Een enkele keer kwam Ramon Nijland in actie, bijvoorbeeld toen Maurits de Baar via Kevin Görtz op het doel schoot. Vervolgens kregen de Hardenbergers wat ze verdienden: een doelpunt. Rob van der Leij kwam in de zestien aan de bal en schoot in een rechte lijn binnen: 1-0. Mooie aanvallen van Rick Hemmink (schiet naast) en Danny Bouws (kan niet over keeper schieten) bleven bij een kans.

In de tweede helft had HHC niet de souplesse die in de eerste helft wel aanwezig was. Al na vier minuten maakte Mohammed Bendadi de 1-1 door met een geplaatst schot in de kruising keeper Nijland te verslaan. Daarna ging het qua kansen op en neer. Sargon Gouriye schoot na het passeren van Schimmel zwak op de goal, Marlon Versteeg probeerde het hard over de grond van afstand en Hemmink kopte rakelings naast. Ook een enorme kans een kwartier voor tijd voor Rob van der Leij, die hard mag afdrukken, wist zijn ploeg niet op voorsprong te brengen.

Opstelling HHC Hardenberg: Nijland, Görtz, Manuhutu, Werkman, Amakodo, Kobussen, Van der Leij, Van Benthem, Hemmink, Bouws en Mannes.

Opstelling FC Lienden: Schimmel, Wilsterman, Memic, Hemmen, Wiafe-Danquah, Elders, Intezar, Bendadi, De Baar, Versteeg en Felomina.