92'

2e divisie 2e divisie

13 oktober 2018 15:00

Nick Smit

Vraag een willekeurige HHC Hardenberg-supporter, bijna iedereen zal zeggen dat winst op bezoek bij Kozakken Boys zeldzaam is. De Hardenbergers winnen zelden in Werkendam, maar daar werd vandaag verandering in gebracht. Met 2-3 stapte de ploeg van Gert Jan Karsten van het veld. Volgens de trainer "drie dure punten rijker".

De eerste kansen waren voor de gastheer. In de zevende minuut was Sander Heesakkers al gevaarlijk, maar het schot vanaf rand zestien ging net naast. Even later was Kevin Görtz de man die voorkwam dat aanvoerder Gwaeron Stout kon scoren. Na een schot van Irvingly van Eijma was de eerste goal toch echt voor HHC Hardenberg. Rens van Benthem schoot raak in de lange hoek.

Na een halfuur kregen de oranje-zwarten een penalty na een overtreding van Mats van Huijgevoort en dus kon Van der Leij de 0-2 maken. Helaas lukte het HHC niet om met een schoon doel naar de kleedkamer te lopen. Want een genadeloze Ahmed El Azzouti scoorde na een scrimmage voor de goal: 1-2.

Na de rust, waarin Kozakken Boys de keeper wisselde omdat hij zich niet lekker voelde en niet in de wedstrijd zat, kwam HHC moeilijker tot scoren. Een kwartier later was het de ploeg uit Werkendam die de stand gelijk zette. Sanny Monteiro scoorde nadat hij de bal kreeg vanuit een corner: 2-2. Uiteindelijk was het pompen aan beide kanten, maar overwon HHC. Rick Hemmink scoorde en trok de wedstrijd over de streep.