Yani Bouras

2e divisie 2e divisie

25 augustus 2018 15:00

Alex Bos

HHC Hardenberg heeft ook haar tweede duel van het seizoen verloren. Bij Jong Sparta Rotterdam bleek Het Kasteel met tien man een onneembare vesting. Met rust stond de ploeg van Gert Jan Karsten nog voor, maar in de tweede helft moest het team drie doelpunten incasseren.

Waar in de beginfase vrijwel geen kansen ontstonden, was de eerste mogelijkheid van het duel voor Rick Hemmink. Na ruim een kwartier schoot hij hard op de doelman, die goed redde. Twee minuten later scoorde de middenvelder wel. Na een fantastische aanname gaf Rob van der Leij de bal voor, waarna Hemmink sterk afrondde.

HHC Hardenberg bleef kansen creëren. Een schotje van Walter Dias Nzasi, een schot van Rens van Benthem en een kopbal van Koos Werkman zorgden ervoor dat de keeper van Sparta Rotterdam in actie moest komen.

De thuisploeg kwam na rust sterker uit de kleedkamer. Youssef El Kachati verving Lorenzo Soares Fonseca, HHC kwam met hetzelfde elftal. Na een aardige kans van Werkman greep de scheidsrechter in na een charge van Kevin Görtz. De verdediger moest het neerhalen van een doorgebroken speler in de vijftigste minuut bekopen met een rode kaart. HHC wisselde noodgedwongen Van Benthem met Ryan Snelders, die net zoals basisspeler Menno Heerkes zijn competitiedebuut maakte. Even later mocht ook Jurjan Mannes, overgekomen van SC Cambuur, debuteren.

Na een kansje van Mannes direct na zijn invalbeurt, waren het de Rotterdammers die het geluk aan hun zijde hadden. Kevin Ringeling zette de stand dan ook gelijk: 1-1. Hoewel Hemmink zijn ploeg weer op voorsprong kon brengen, incasseerde Ramon Nijland de volgende tegengoal. Een schot recht op de HHC-keeper kwam terecht voor de voeten van El Kachati, die genadeloos afmaakte.

De invalbeurt van Dérian Reinders zorgde tien minuten voor tijd nog voor wat gevaar, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Met de daaropvolgende 3-1 van Gianni dos Santos viel het doek en moest HHC zonder punten huiswaarts.