Stephan Kruithof

2e divisie 2e divisie

15 september 2018 14:30

Opnieuw een angstgegner die overwonnen wordt. HHC Hardenberg versloeg zaterdag Excelsior Maassluis door twee keer te scoren. Rob van der Leij mocht zich de matchwinner noemen.

Al in de vijfde minuut liet Excelsior Maassluis haar opponent schrikken toen Marouane Afaker de bal via een HHC'er over de achterlijn schoot. En dat was de eerste kans, waarna er nog velen zouden volgen. Zo kreeg Shkodran Metaj een flinke mogelijkheid en kopte Koos Werkman de bal in de handen van doelman Jean-Paul van Leeuwen.

Het was Rob van der Leij die na tien minuten verantwoordelijk was voor het eerste doelpunt. Een snelle assist van Rens van Benthem bracht de topscorer van HHC in de ultieme scoringspositie, hij kon zo intikken. Stephan Kruithof probeerde een tegengoal te forceren, maar schoot op de paal. Zijn teamgenoot Kevin Dercks had net zo min geluk toen hij de bal recht op Ramon Nijland mikte. Ook Afaker kreeg een kwartier voor tijd een enorme kans nadat de HHC-doelman de bal verspeelde.

In de tweede helft speelde de ploeg van Gert Jan Karsten minder slordig. Tien minuten na rust schoot Sargon Gouriye na een prachtige aanname van Rick Hemmink mis. Net nadat Kevin Dercks tevergeefs afdrukte op het doel, kreeg HHC een penalty wegens een handsbal van de tegenstander. Shkodran Metaj mistte, waardoor de tussenstand op 1-0 bleef staan. Tien minuten voor tijd was het Sargon Gouriye die de bal goed passte naar Van der Leij, die opnieuw attent handelde. Hij schoot de bal hard in het doel: 2-0. Het lukte Excelsior Maassluis vervolgens niet om zelf te scoren, wat resulteerde in een terechte overwinning van HHC Hardenberg.