DOMINANT SPEL LEVERT 5-1 OVERWINNING OP TEGEN BERGENTHEIM

5 - 1

Bergentheim VR1

Groep 2 07

11 september 2018 20:00

Vanavond stond de 2e bekerwedstrijd voor de dames van HHC Hardenberg Vrouwen 1 op het programma tegen de equipe uit Bergentheim. Het onderlinge treffen tijdens de gemeentecup afgelopen zaterdag was onbeslist geëindigd, dus vanavond zou het er op aan komen.

En HHC speelde dominant vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Erik Meier. Er was controle, ook al omdat Bergentheim niet van plan leek om heel erg veel druk naar voren te zetten. Qua aanvalsspel leverde de dominantie in de 1e helft maar weinig kansen op. HHC was aan de bal, maar rond het strafschopgebied was de voortzetting van de dames slordig. Het eerste kansje kwam in de 11e minuut, waarbij Marlijn Yvet bediende, die de keepster op haar weg vond. De daarop volgende corner van Lieke werd vervolgens door Vera overgekopt. In de 23e minuut volgde de volgende kans. Na een mooie aanval over links mikte Kirsten de bal naast de goal. Het was uiteindelijk een persoonlijke actie van Yvet die de 1-0 voorsprong voor HHC inluidde. Vera stond goed opgesteld en kon de bal van Yvet binnenwerken. Op aangeven van Lieke kon Yvet vervolgens de score uitbreiden niet lang daarna, maar de bal belandde naast de goal. HHC werd het laatste kwartier van de 1e helft ook slordig in de opbouw, waardoor er op het middenveld en in de verdediging veel herstelwerk moest worden verricht. Met een 1-0 voorsprong ging HHC vervolgens de rust in.

Er werden een paar afspraken gemaakt voor de 2e helft en een wissel toegepast. Na 9 minuten spelen leek de 2-0 aanstaande, maar Yvet kon haar hoofd niet tegen de voorzet van Yentl krijgen. Even later was het wel raak toen Yvet op haar beurt Yentl wist te bereiken (2-0). HHC bleef vervolgens doorgaan om de score te verhogen en Bergentheim moest verder achteruit. Maar balverlies lag ook op de loer. Zo ook in de 66e minuut, waarbij HHC in de aanvalsmodus stond. Balverlies volgde en de counter werd ingezet. De voorhoedespeelster van Bergentheim kon door een misser achterin alleen op Sharon af en koelbloedig werd de bal tegen het net geschoten (2-1). HHC leek niet van slag door deze tegengoal en ging door met het creëren van aanvallen. In de 70e minuut was de marge weer 2 doelpunten toen Yvet wederom Yentl in staat stelde een doelpunt te maken. In de laatste minuten gaf HHC de duidelijke overwinning op Bergentheim nog wat meer glans doordat zowel Yvet als Yentl nog een keer prachtig scoorden. Hierdoor ging HHC met een welverdiende 5-1 eindstand op zoek naar de douches. Erg dominant gespeeld en uiteindelijk toch ook effectief geweest. De slordigheden gaan we weer verder aan werken.

Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd in de beker op het programma. Ook op sportpark De Boshoek wordt er gespeeld tegen Vrouwen 1 van Bruchterveld. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Lisa Battjes-Olsman, Sharon de Witte, Lieke Lambers, Marlijn Muis (59. Marije Pol), Roelle Bril, Kirsten Veerman (45. Yentl Schutteman), Britt ter Wielen (64. Renate Reinders), Vera Hakkers (69. Kelly Hulleman), Marieke Klokkers, Yvet de Leeuw.