VROUWEN 1 DOOR NAAR VOLGENDE RONDE BEKER DANKZIJ OVERWINNING OP BRUCHTERVELD

Bruchterveld VR1

Groep 2 07

15 september 2018 14:30

K.H. Bekker

Voordat het gisterenavond tijd was voor een teamevenement bij Richard en Yvet thuis in Kloosterhaar, moesten de dames van vrouwen 1 gisterenmiddag nog wel tegen Bruchterveld zien te winnen. Het was de laatste poulewedstrijd in de beker en na de overwinningen op DETO en Bergentheim zou een overwinning op Burchterveld volstaan voor het bereiken van de volgende ronde. En zo geschiedde.

HHC begon met goede moed aan de wedstrijd en probeerde de bal weer van voet tot voet te laten gaan om zoals vantevoren besproken op het juiste moment creatief en dreigend te zijn. En in de 5e minuut was het bij de 1e kans in de wedstrijd meteen raak. Yvet nam de bal mooi aan met de borst en passte de bal direct diep naar Yentl die oog in oog met de keepster van Bruchterveld niet faalde (1-0). In de fase daarna was met name Kirsten erg actief en kreeg een aantal kansen op een doelpunt. De grootste, klaargelegd door Kelly, spatte uiteen op de paal. Ook Bruchterveld kwam er nu een enkele keer gevaarlijk uit. HHC stond verdedigend niet goed bij de omschakeling en Lisa moest aan de noodrem. De toegekende vrije trap ging maar rakelings naast. Daar kwam HHC goed weg. In de 21e minuut was het weer een persoonlijke actie van Yvet die een goal inluidde. In dit geval had Sharon de Witte de bal voor het inschieten, wat ze ook uiterst kalm deed (2-0). Het tweede deel van de 1e helft werd het spel van HHC weer wat slordiger, maar door de juiste inzet, kon balverlies vrij snel weer worden omgebogen naar balbezit. Een schot van Bruchterveld viel nog op het doel van Sharon, maar voor de rest was het HHC dat aanvallen produceerde. Yentl raakte nog een keer de lat, waarna Yvet de bal bijna kon inkoppen. Het bleef deze 1e helft bij een stand van 2-0.

Na de rust kreeg HHC direct een cadeautje van Bruchterveld. Een fout in de opbouw en Kirsten was er heel snel bij om de 3-0 aan te tekenen. Het spel was na rust van HHC-kant zeker niet goed, er werd slordig gespeeld en Bruchterveld begon te geloven in het maken van een doelpunt. Dit deden ze in deze fase ook bijna. De restverdediging bij HHC stond niet goed opgesteld bij een counter van Bruchterveld. De uitbraak was razendsnel en een speelster van Bruchterveld kwam voor Sharon de Vogel opgedoken. Gelukkig voor HHC was Sharon erg scherp in dit 1 tegen 1 duel en hield daarmee haar doel schoon. Een doelpunt van Renate werd ondertussen nog terecht afgekeurd, maar het duurde pas tot de laatste 10 minuten dat HHC afstand nam van haar tegenstander. Wat veel eerder al had moeten gebeuren, gebeurde in een tijdsbestek van 5 minuten. In de 83e minuut was het Renate die Yvet in de diepte vond, Yvet speelde de bal langs de keepster en de bal rolde tergend langzaam in de goal van Bruchterveld. Drie minuten later was het Marieke die van afstand en op aangeven van Vera de 5-0 binnenschoot! Één minuut daarna was het Yvet die een onzuivere terugspeelbal van Bruchterveld oppikte, rustig afwachtte totdat Britt was meegelopen, die vervolgens de 6-0 mocht maken. De scheidsrechter had er genoeg van en floot na deze goal drie minuten voor tijd af. Prima, de wedstrijd was gespeeld en HHC heeft de volgende ronde bereikt.

Volgende week zaterdag begint de competitie met de zware thuiswedstrijd tegen titelkandidaat DZC ‘68. Aanvang 14.30 uur op sportpark De Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Sharon de Witte (45. Marieke Klokkers), Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Britt ter Wielen, Yentl Schutteman (80. Yvet de Leeuw), Yvet de Leeuw (63. Roëlle Bril), Kelly Hulleman (60. Vera Hakkers), Lieke Lambers, Kirsten Veerman.