ZEKER NIET GOED GESPEELD, MAAR WEL DRIE PUNTEN IN EERSTE BEKERWEDSTRIJD

1 - 3

HHC VR1

Groep 2 07

1 september 2018 15:00

De bekercompetitie voor HHC Hardenberg Vrouwen 1 begon gisteren met een uitwedstrijd tegen de Vrouwen van DETO uit Vriezenveen. Het was mooi weer en we speelden op het kunstgras van de 3e klasser. Door werkenden, geblesseerden en andere afwezigen, moest Vrouwen 1 aantreden met een drietal versterkingen van Vrouwen 2.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat HHC de gehele wedstrijd het spel zou moeten maken. Het elftal uit Vriezenveen zakte behoorlijk in en HHC moest creatief zijn. Dit lukte maar moeizaam. De eerste grote kans was voor Britt in de 7e minuut, op aangeven van Kelly schoot ze de bal tegen de handen van de keeper op. Vijf minuten later een schietkans voor Yvet, maar zij probeerde te plaatsen in plaats van hard af te drukken. Het was rommelig bij HHC, passing en aannames waren onnauwkeurig, weinig individueel initiatief en communicatiestoornissen waren kenmerkend voor het spel. Verdedigend stond het overigens goed, want DETO kon geen enkele keer profiteren van de onzuiverheid in het spel van HHC. Ook Vera kreeg nog een schietkans, welke werd geblokt door de tegenstander. In de 24e minuut viel dan eindelijk de verdiende openingstreffer. Yvet zette Kirsten Veerman één op één met de keeper en KIrsten rondde netjes af (0-1). Lang had HHC geen profijt van de voorsprong. De scheidsrechter (met roodzwart hart) zag een overtreding in het strafschopgebied in de 26e minuut, zo één die niemand op sportpark Het Midden ook maar gezien heeft. Dit cadeautje werd overigens keurig uitgepakt door DETO (1-1). HHC was nog wel gevaarlijk daarna, maar wist het net niet meer te vinden.

In de rust nieuwe afspraken gemaakt over ons eigen spel en de focus daarop. De tweede helft gaf geen enkel ander beeld. Het was HHC dat volledige controle had en kansen probeerde te creëren. In de 47e minuut was het de tandem Kirsten en Kirsten die voor de eerste kans na rust zorgde. In de 58e was het dezelfde Kirsten Veerman die voorlangs schoot en een minuut later werd een doelpunt van Yentl vanwege buitenspel afgekeurd. Kelly vond de aanval daarna de keepster op haar weg. Maar bij de opvolgende corner was het dan wel raak. In de scrimage, die ontstond, was het Yvet die de 1-2 op het scorebord zette. De aanvalsgolf bleef maar doorgaan, maar aan de zuiverheid ontbrak het nog steeds bij HHC. Kelly kreeg een mooie kans en lobte de bal over de keepster van DETO heen, maar de bal belandde naast de goal. Rond de 78e minuut een curieus moment. Een tegenstander wil de bal uitverdedigen, maar raakt met de bal hard en vol het gezicht van Kelly. Kelly ging neer met een dik en blauw oog en moest het veld af omdat ze niet verder kon spelen. Naar nu blijkt, liep ze daarbij een hersenschudding op. HHC moest verder met 10 speelsters, omdat het zich wel aan de wisselregels wilde houden. Gek genoeg kreeg HHC daardoor meer ruimte en was HHC gevaarlijker dan daarvoor.

Uiteindelijk moest HHC wachten tot de 85e minuut waarin de bevrijdende goal werd gemaakt. Claudia stuurde Yentl in de diepte weg, Yentl schoot de bal droog binnen in de verre hoek, de keepster kansloos latend (1-3). Yentl wilde meer en kwam weer gevaarlijk door, deze keer gaf ze de bal aan de meegekomen Yvet, die de bal echter niet kon binnen werken. Het bleef daardoor bij een 1-3 overwinning voor HHC. Het spel moet beter, maar wel de eerste drie punten behaald in het bekertoernooi.

Komende zaterdag strijden we om de gemeentecup in Bergentheim en dinsdag 11 september om 20.00 spelen we onze volgende bekerwedstrijd tegen Bergentheim Vrouwen 1 op sportpark de Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Lisa Battjes-Olsman (60. Claudia Takman), Sharon de Witte, Marlijn Muis, Kirsten Nijland (71. Renate Reinders), Britt ter Wielen, Kirsten Veerman, Yvet de Leeuw, Vera Hakkers (55. Yentl Schutteman), Manouk Geertman, Kelly Hulleman.