Sander Eggen (intikker)
Koen Dijk (intikker)

Hoofdklasse M

22 september 2018 12:45

De bekerwedstrijden hadden we vlekkeloos afgewerkt, maar vandaag ging het er echt om. De eerste competitiewedstrijd, thuis tegen SV Enter. Deze opponent was vorig seizoen gepromoveerd en had de bekerwedstrijden ook allemaal gewonnen. We konden lekker op veld 5 voetballen, terwijl veld 3, 6 en 7 niet bespeelbaar bleken vandaag. De engerlingen voelen zich blijkbaar slecht thuis onder het kunstgras.

De eerste helft dan, we begonnen aardig aan de wedstrijd, maar Enter wilde ook wel vooruit en bleek gevaarlijk in de omschakeling. Ze zetten veel pressie op ons middenveld en daar hadden we wat te vaak balverlies, met name als spelers met de bal gingen lopen. Toch waren we wel de bovenliggende partij. Het was dan ook een heerlijk moment toen we een vrije trap kregen op 18 meter voor de goal en Ruben de bal heerlijk over de muur in de linkerbovenhoek krulde. Dat speelde in ieder geval wat vrijer, maar het spelbeeld veranderde niet veel. Wij het meest aan de bal, maar Enter toch ook met de nodige dreiging. Al met al kwamen daar eigenlijk niet veel uitgespeelde kansen uit. Tot vlak voor rust wij een prachtige aanval over de rechterflank opzetten. Met een heerlijke lob van Maarten werd hun verdediging verschalkt, waardoor EJ de bal voor de goal kon brengen en Sander de bal in de goal kon werken. Met 2-0 de rust in dus en dat was lekker.

In de tweede helft verwachtten we een stormloop, maar het omgekeerde was waar. Wij speelden erg goed zodat Enter geen enkele mogelijkheid meer kreeg. Onze verdediging stond soeverein, ons middenveld speelde lekker rond en onze voorhoede was dreigend. Uit een mooie aanval maakten we toen ook de 3-0 door Koen en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Een lekker begin van de competitie dus. Het was vandaag niet briljant, maar we degelijk. Volgende week uit naar het altijd lastige Rossum.