HHC JO19-1

Hoofdklasse M

29 september 2018 14:30

Vorige week schreef ik: 'Uit naar Rossum, altijd lastig'. En dat is helaas ook echt zo. In dit 2.200 zielen tellende dorp wonen niet veel goede voetballers, maar dat compenseren ze ruimschoots met werkmentaliteit.

We begonnen niet eens zo slecht, maar na een paar minuten nam RSC het heft in handen. Hun spelers liepen met 150km/u over het veld, gingen elk duel als een dolleman in, de scheidsrechter liet het op z'n beloop en wij hadden geen goed antwoord doordat we veel te slordig opbouwden en geen duel wonnen. Ons middenveld werd overlopen en binnen 10 minuten stonden we 2-0 achter waarbij onze verdediging er niet goed uitzag. Ook daarna bleef RSC gevaarlijk met uitbraken en kwamen wij slechts spaarzaam voor de goal.

In de 2e helft kwamen Tijmen en Quinten erin. We kregen toen meer grip op het spel, op het middenveld was meer balans. Vooral de eerste 20 minuten speelden we heel redelijk, RSC kwam er niet meer vanaf en zelf creëerden we de nodige kansen. Koen had de bal voor het intikken, maar hun keeper redde fantastisch (met meer geluk dan wijsheid). Dat was toch wel een bepalend moment, want als we vroeg in de 2e helft op 2-1 waren gekomen, dan had de wedstrijd weer open gelegen. Nu hikten we langer tegen de 2-0 achterstand aan. Het werd nog erger toen RSC een onterechte penal kreeg toegewezen, nadat Giel (die toch al een lastige middag had) z'n tegenstander buiten de 16 tegen de grond werkte. Toen was het gedaan, ook al scoorde Lars nog met een fraaie halve omhaal.

Dat was vandaag dus een dure maar hopelijk wijze les, want we krijgen nog een paar van dit soort ploegen.