Datum

22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Welkom 2e klasse. Gisteren maakten de dames van Vrouwen 1 hun rentree in de 2e klasse met direct een duel tegen een pittige tegenstander DZC ’68 Vrouwen 1 uit Doetinchem. Om 14.47 uur begon de wedstrijd, HHC had geen tijd om te acclimatiseren want voordat HHC het wist werd een zwak verdedigend optreden direct afgestraft door de dames uit Doetinchem. In de 2e minuut lag de bal al in het netje (0-1). HHC probeerde zich te herpakken, maar had veel moeite met het spel van de ervaren speelsters van de tegenstanders. In de 4e minuut had de gelijkmaker al kunnen worden gemaakt, maar Yvet kon haar hoofd net niet tegen de vrije bal van Lieke zetten. HHC was met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en in de 11e minuut werd ook dit vakkundig afgestraft. De door DZC geplaatste counter werd feilloos via en onder keepster Sharon binnen gewerkt (0-2).

Een behoorlijke kluif. HHC speelde apathisch en volop ontzag voor de tegenstanders. Duels werden niet gewonnen, creativiteit was ver te zoeken en veel vrouwen gaven deze middag met name in de 1e helft geen thuis. Het spel golfde op en neer en de dames van HHC waren wel lerende. Een gevaarlijke counter in de 34e minuut werd verijdeld door samenwerking tussen Lisa en Sharon de Witte. Niet lang daarna een kans op de aansluitingstreffer. Dit keer was het Yvet die Lieke op het hoofd bediende. Helaas stond er een speelster van DZC tussen bal en goal. HHC bleef het lastig hebben met de tegenstander die eigenlijk zonder moeite overeind bleef, ondanks de verwoede pogingen van onze Hardenbergse dames.

De tweede helft begon en binnen 3 minuten zaten we alweer binnen. Een fikse regen-, hagel- en onweerbui verstoorde de wedstrijd. Na het reces van circa 20 minuten begon HHC deze keer met meer beleving aan de hervatting. De schouders werden er duidelijk onder gezet. Invaller Yentl was ook direct gevaarlijk in de 50e minuut, maar oog in oog met de keepster van DZC speelde ze de bal te ver voor zich uit. Echter in de 53e minuut was het Yvet, die andermaal Yentl bereikte. Dit keer wist ze de bal wel tegen het net te krijgen (1-2). HHC was weer terug in de wedstrijd. HHC deed wat het kon om de goed spelende tegenstander hun wil op te leggen, maar het lukte maar mondjesmaat. Het spel speelde zich grotendeels in deze fase op het middenveld af en zo nu en dan gebeurde er iets voor de goals. Zo ook in de 61e minuut. Een corner van DZC werd snoeihard binnen gekopt en de marge voor DZC was weer 2 (1-3). Het laatste kwartier ging HHC nog aanvallender spelen om te proberen nog een resultaat uit de wedstrijd te halen. In de 81e minuut was daar de kans om terug te komen. Maar op de één of andere manier kreeg Yvet de voorzet van Yentl over het doel….Drie minuten later leverde het harde werken van HHC toch nog een doelpunt op. Kelly geloofde in een diepe bal en speelde de bal tegen de liggende keepster op. Vera was er scherp bij en de losgelaten bal kon binnen worden gewerkt (2-3). Helaas was dit het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. HHC bleef het proberen en DZC bleef goed verdedigen, waardoor de 3 punten terecht (zeker op basis van de 1e helft) mee gaan naar Doetinchem.

De rentree in de 2e klasse betekent een valse start, maar zeker de 2e helft biedt aanknopingspunten voor komende weken. Volgende week zaterdag speelt Vrouwen 1 om 13.00 uur op sportpark De Kampen in Heino tegen de plaatselijke Vrouwen 1.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol (74. Marieke Klokkers), Sharon de Witte, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Roëlle Bril (48. Yentl Schutteman), Kirsten Veerman (65. Vera Hakkers), Britt ter Wielen, Kelly Hulleman, Lieke Lambers, Yvet de Leeuw.