Verlengde Sportlaan 2
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

Het is goed toeven bij de Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging in Veenendaal, de “Blauwen” aldaar. Aan de overkant van de weg zitten namelijk de “Rooien” van DOVO, dat een niveau lager speelt. Men hoopt daar op de terugkomst van de Veenendaalse Derby en dat kan wanneer beide clubs in dezelfde divisie spelen. Daar komen we later op terug. En “alle Blauwen kiekten”, samen met de supporters uit Hardenberg, op een zonovergoten sportpark naar de wedstrijd van GVVV tegen HHC Hardenberg.

De eerste helft verliep met kleine kansen over en weer, alhoewel een aanval van GVVV, door het midden, in de zeventiende minuut een buitenspeldoelpunt opleverde. Een waarschuwing zou ik zeggen. Het gegeven, dat GVVV met één punt uit de eerste zeven wedstrijden de laatste plek in de Tweede Divisie bezet, was gedurende een groot gedeelte van de eerste helft niet echt zichtbaar. Neemt niet weg dat in die eerste helft HHC Hardenberg, zich niet volledig onbetuigd liet. Zo werd een vlammend schot van Rutger Etten kundig weg gestompt door de keeper van GVVV en waren er, kort na elkaar, in de laatste minuten van de eerste helft twee HHC-aanvallen te zien die een beter lot verdienden. Jesper Drost was bij beide aanvallen betrokken.

Ongewijzigd begonnen de 22 spelers aan de tweede helft. En daar tapte HHC Hardenberg duidelijk uit een ander vaatje. In dat vaatje zat snel combinatiespel en werd de tegenstander spreekwoordelijk bij de strot gegrepen. Trainer Bert van Hunenstijn zei daar later over, dat de spelwijze van GVVV bekend was en dat in de tweede helft bij snel uitgevoerd positiespel van HHC Hardenberg, de ruimtes groter zouden worden en niet meer te belopen zouden zijn voor de tegenstander.

Na een minuut op acht kreeg de trainer zijn gelijk. Zij het, dat er een corner aan te pas moest komen om het eerste doelpunt op het scorebord te krijgen. Glenn Kobussen nam de korte corner en speelde naar Jeppie (Jesper Drost), die op zijn beurt Glenn weer bediende. Laatstgenoemde plaatste de bal met een grote boog richting de tweede paal, waarbij de GVVV-keeper door een wirwar van spelers uiteindelijk de bal miste. 0-1! Er kan ook sprake zijn van een eigen doelpunt van Adnane van GVVV.

HHC Hardenberg had duidelijk het betere van het spel, maar kon dat niet uitdrukken in meer doelpunten en dan blijft het  spannend. Een klein foutje en je hebt de rapen gaar. Omdat GVVV geen echte vuist kon maken en Steff Kaptein in de slotfase na een prima aanval door het midden alleen voor de keeper werd gezet en scoorde, waren de rapen gaar voor GVVV. 0-2 was ook de eindstand.

HHC Hardenberg kan terugkijken op een prima resultaat van een wedstrijd die men redelijk onder controle had, naar meer smaakt en een zevende plek op de ranglijst opleverde. Of de Veenendaalse derby tussen Blauw en Rood er ooit nog komt weet nog niemand. Beide clubs bezetten de laatste plek in hun divisie. Mijn “man van de wedstrijd”: Glenn Kobussen.