De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op het sportpark de Boshoek ontving HHC vanmiddag GVVV. Voor de Veenendalers de verste uitwedstrijd van het jaar, op de ranglijst worden beide teams slechts gescheiden door een schamel punt. De aangename temperatuur deed het grijze wolkendek enigszins vergeten. Pas na een uur werd het een echte wedstrijd. Uiteindelijk werd het 0-1.

Inzet was plaats 6 op de ranglijst en het perspectief verder naar boven te mogen kijken. In het eerste kwartier lag het tempo niet al te hoog. Beide teams probeerden de aanval te vinden en GVVV slaagde er als eerste in om een schot op goal te produceren. Maats redde zonder al teveel inspanning op de inzet van een meter of 16. In de 13e minuut had de doelman het betere van zijn kwaliteiten nodig in een 1 op 1 met Justin Spies. Met een uitstekende actie behoedde hij zijn team voor een vroege achterstand.

HHC was bij vlagen dreigend maar werd in deze fase niet gevaarlijk, ook de Veenendalers wisten niet meer in de buurt van de Hardenberger goalie te komen. Daar kwam echter in de 35e minuut verandering in. Na weifelend optreden en balverlies op het middenveld kon GVVV er vandoor. Ilias Latif rondde bekwaam af: 0-1.

Vlak voor rust kreeg HHC een cornerbal te nemen die door alles en iedereen gemist werd. Onberoerd ging de Derbystar voorlangs. Zodoende werd er met een 0-1 achterstand gerust.

Beide elftallen verschenen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. HHC speelde richting de kantine zoals dat al sinds mensenheugenis is in de tweede helft.

In de 59e minuut was HHC voor het eerst echt gevaarlijk. Via Reinders en Van der Leij kwam de bal bij Strijker. Deze schoot helaas op zijn tegenstander in een verder leeg doel. Dit had de gelijkmaker moeten zijn. Even later bracht Bouws de bal vanaf rechts voor, Van der Leij bediende Reinders maar zijn inzet ging vanuit een moeilijke positie over.

Met nog 20 minuten op de klok begon de tijd te dringen, de thuisclub ging wanhopig op zoek naar een offensief en bijbehorende gelijkmaker. Het leidde een kwartier voor tijd bijna tot de gelijkmaker van Danny Bouws. Hij schoot op fraai aangeven van De Lange rakelings langs de verre paal.

GVVV wachtte het allemaal af en loerde op de counter, en die kwamen er. Goed ingrijpen van Bouws smoorde dit gevaar in de kiem. Ook Jones en Fatima melden zich voorin. De eerst schoot op aangeven van de tweede rakelings over. HHC verdiende zeker een goal in de slotfase. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat GVVV een aantal fikse kansen om zeep hielp.

Volgende week speelt HHC een uitwedstrijd tegen ADO’20 in Heemskerk. Dat duel begint om 15:00. U bent van harte welkom.

Opstellingen:
Opstelling HHC Hardenberg: Maats (k), Berends, Fatima, Olde Weghuis, Van der Leij, Drost, Strijker, Brzezowski, Bouws, Ten Brinke en Reinders.
Wissels: Vaags (k), Manuhutu, Gyasi, Egbers, Wissink, De Lange en Jones.

Opstelling GVVV: Van Kouwen (k), Dilrosun, Willems, Maguire, Latif, Veenhof, Sillé, Burgering, Spies, Dumay en De Jong.
Wissels: Van Willige (k), Ten Have, Adnane, Potjes, George en Vergara Berrio.

Arbitrage:
De wedstrijd stond onder leiding van de heer Kuipers . Zijn assistenten waren de heren Faber, Eimers en Van Laar.

Foto’s: ProShots