Laan van Nieuw-Zuid 25
2225SE
KATWIJK ZH
tel. 071-4014132

Het was een wedstrijd met twee gezichten, het treffen tussen KVV Quick Boys en HHC Hardenberg. De thuisploeg won, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Waar de blauw-witten in de eerste helft drie doelpunten maakten, ging het roer na rust om. De Hardenbergers scoorden twee keer en kregen veel kansen.

Het duel tussen de nummer vier en vijf in de Betnation Divisie begon redelijk rustig. Het eerste kansje kon genoteerd worden in de achtste minuut, toen Jesper Drost gevaarlijk was voor het doel van keeper Paul van der Helm. Pas na ruim twintig minuten kreeg de thuisploeg een mogelijkheid: Sem van Duijn schoot de bal richting de zestien, waar zowel Nick Broekhuizen als Koen Blommestijn niet wisten te scoren. Ook in de corner daarna was Van Duijn gevaarlijk.

Kort daarna viel de eerste goal van Koen Blommestijn door van dichtbij binnen te schieten. Twaalf minuten later was het weer raak. Van Duijn kreeg de ruimte om naar de achterlijn te lopen en de bal voor te geven, waarop Blommestijn de bal in het net knalde. Drie minuten later kwam daar ook nog de 3-0 overheen. Van Duijn zorgde met z’n treffer voor een doemscenario bij HHC, want niemand dacht dat de oranje-zwarten nog iets terug zouden doen. Er waren wel kansen van Drost, Rob van der Leij en Steyn Strijker, maar de bal ging niet voorbij de doelman. Met een 3-0 tussenstand werd dan ook gerust.

Direct aan het begin van de tweede helft zagen de toeschouwers een verhoogde druk vanuit de Hardenbergers op haar tegenstander. Maar dat resulteerde nog niet direct in grote kansen. Drost kreeg wel een flinke mogelijkheid, maar het echte gevaar was er toen HHC de 3-1 maakte. Thijmen de Lange kwam op aangeven van Van der Leij één op één met de keeper en scoorde.

Kort daarna legde de scheidsrechter het spel even stil omdat de sproeiers aan gingen, net in de fase dat HHC de aanval zocht. Maar de ploeg uit het oosten liet zich niet van de wijs brengen en scoorde kort na de hervatting haar tweede goal. Kay Wissink schoot een afvallende bal met een rechte lijn in het doel: 3-2. En na deze goal kwam er opnieuw een onderbreking vanwege een extreme hagelbui, waardoor de wedstrijd tijdelijk gestaakt moest worden.

HHC leek daarmee afscheid te nemen van de aanvallende fase waarin twee goals vielen, maar kreeg de smaak toch weer te pakken in de slotfase. Zo was daar Van der Leij met een aardige kopbal en vervolgens nog een kans voor de spits op aangeven van Drost. Ook in de blessuretijd ging HHC door met aanvallen. Van der Leij kreeg meerdere grote kansen, het leek alsof de bal er niet in wilde. Daardoor bleef het helaas bij 3-2, tot vreugde van KVV Quick Boys.

Opstelling KVV Quick Boys: Van der Helm, Ogidi-Nwankwo, Blommestijn, Offerhaus, Broekhuizen, Junte, Owusu, Van Duijn, Meerstadt, Bosman en Reinders.

Wissels: Fikkert, Franken, De Beste, Zwanenburg, Erol en Heeringa.

Opstelling HHC Hardenberg: Maats, Ten Brinke, Reinders, Drost, Olde Weghuis, Berends, Strijker, Bouws, Fatima, Manuhutu en Van der Leij.

Wissels: Vaags, Brzezowski, Wissink, Jones, Gyasi, Egbers en De Lange

Foto’s: ProShots