De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een zonnige Boshoek ontving HHC vandaag koploper en kampioenskandidaat Spakenburg. De Blauwen brachten een flinke groep supporters mee en dat maakte dat er een fijn voetbalsfeertje hing op het sportpark. Finn Berends nam de plek van de geblesseerde Pascal Mulder in en deed dat voortreffelijk. Maar complimenten zijn voor het hele team op zijn plaats. In een aantrekkelijke wedstrijd hield HHC de punten op de Boshoek. Het werd 2-0.

HHC wachtte niet af en zocht meteen de aanval. In de eerste minuut kon keeper Damen al zijn kunnen tonen op een aanval over rechts. Hij was alert en voorkwam een vroege achterstand voor zijn team.

Het eerste kwartier lieten de bezoekers de bal aan de thuisploeg en zonder dat het gevaarlijk werd had HHC het meeste van het balbezit. Spakenburg loerde op een uitbraak en was via El Azzouti dichtbij een goal. Zijn schot van randje 16 schampte de buitenkant van de paal. Daarna was HHC dreigend, indribbelen van Reinders bracht uiteindelijk Drost in balbezit maar zijn schot smoorde in de drukte

Even later is het wel raak voor de ploeg van Pascal Diender, Spakenburg goalie Damen komt veel te vroeg uit zijn goal en moet koppend wegwerken om de inlopende Rob van der Leij het scoren te beletten. Hij bezorgt de bal onbedoeld bij Strijker. Deze volleert de bal fraai in het lege doel.

Spakenburg moest derhalve in de achtervolging en was dicht bij de gelijkmaker. Maats ging onder een cornerbal door en El Azzouti dacht te scoren. Op de lijn bracht Manuhutu redding. Kort daarop moest Maats wederom gestrekt. Met wat kunst en vliegwerk werd de gelijkmaker voorkomen zodat er met een 1-0 voorsprong werd gerust.

Direct na de thee verdubbelde HHC de voorsprong, een mooie assist van Stijn Strijker, uitgeroepen tot “man van de wedstrijd” gaf van der Leij de kans om te scoren. En dat deed de topscorer van de Tweede Divisie op prachtige wijze, voor hem karakteriserend, met het hoofd. 2-0.

Spakenburg zag zich met een stevige opdracht geconfronteerd en moest een offensief organiseren. De druk van de ranglijst werd ongetwijfeld gevoeld door de Blauwen. Optisch ontwikkelde zich een overwicht voor de bezoekers. HHC moest terug en loerde op kansen vanuit de omschakeling. Op 20 minuten voor het eind kreeg Spakenburg een tweetal corners te nemen. Ondanks de stevige druk die de thuisploeg te verwerken kreeg hield het “de nul”.

Met nog 10 minuten op de klok nam de spanning toe, beide teams zaten fysiek op de reservetank en er werd her en der gepoogd de scheids te verleiden een vrije trap te geven. Trainer Chris de Graaf wisselde aanvallend in de hoop op een goal maar die hoop bleek ijdel.

In zulke situaties kan een opstootje natuurlijk niet uitblijven. Van der Leij kreeg het kortstondig aan de stok met zijn persoonlijk bewaker. Maar verder dan wat diep in de ogen kijken en het nodige duw- en trekwerk kwam dit niet. Spakenburg drukte HHC terug op eigen helft maar wist geen uitgespeelde kansen te creëren. HHC trok verdiend aan het langste eind en mocht 3 punten bijschrijven.

Volgende week is er een uitwedstrijd tegen Quick Boys in Katwijk. Dit duel begint om 15:00 en u bent van harte welkom.

Opstellingen:
HHC Hardenberg: Maats (k), Berends, Fatima, Manuhutu, Olde Weghuis, Van der Leij, Drost (c), Strijker, Bouws, Ten Brinke en Reinders.
Wissels: Egbers, Wissink, De Lange, Brzezowski, Jones en Vaags (k).

SV Spakenburg: Damen (k), Verhagen, Artien, Werkman, Green, El Azzouti, Vink, Suleiman, Wesdorp, Veenhoven en Van Mil.
Wissels: Noordhoff, Van Huffel, Van der Linden, Van Lopik, Van Diermen, Koelewijn en Heus (k).

Foto’s: ProShots