Laan van Poot 38 C
2566EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3653131

HHC Hardenberg heeft opnieuw niet weten te winnen. Op Scheveningen kwam de ploeg van Pascal Diender weliswaar op 2-0 voorsprong, maar wisten ze de winst in de slotfase weg te geven. In de tweede minuut van de blessuretijd incasseerde Jorick Maats zijn tweede doelpunt en gingen de oranje-zwarten met het schaamrood op de kaken naar de kleedkamer.

Op het sfeervolle Houtrust vond een ontmoeting plaats tussen oude bekenden. De onderlinge verbondenheid tussen de supporters was voelbaar en bijna leek de wedstrijd van secundair belang. Bijna, want de KNVB had vandaag opnieuw drie punten meegegeven aan scheidsrechter Hensgens. De Schollekoppen zouden deze punten maar wat graag bijgeschreven zien worden in hun missie om klassebehoud te verzekeren. Het leek lange tijd alsof de punten mee zouden gaan naar Hardenberg.

In de openingsfase liet HHC zien geleerd te hebben van de laatste vier wedstrijden en begon energiek. Thijmen de Lange testte binnen tien minuten tweemaal de doelman van de thuisploeg. Maar ook Jorick Maats moest aan de bak, toen Lex Immers hem van net buiten het strafschopgebied aan het werk zette. Maats ving het schot eenvoudig op, waarmee de rust wederkeerde. In de 18e minuut zette HHC een fraaie aanval op. Via De Lange, Drost en Van der Leij kwam De Lange opnieuw aan de bal, maar zijn schot ging helaas net voorlangs.

Op het halfuur ontstond wat opschudding toen Manuhutu naar de grond ging wegens een vermeende elleboogstoot in het gezicht. De scheidsrechter zag het niet, wat leidde tot enige tumult. Lex Immers liet zijn stem gelden, wat ook Gersom Klok vanaf de bank deed. Dit resulteerde in een rode kaart voor Klok, die de rest van de wedstrijd vanachter de afrastering moest toekijken. Dit weerhield Rob van der Leij er echter niet van om zijn 19e doelpunt van het seizoen te scoren, waarmee hij de 0-1 voor het team van Pascal Diender op het scorebord zette. Amper een minuut later kopte de Groninger zijn tweede van de middag binnen en verdubbelde daarmee de voorsprong naar 0-2, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft was hetzelfde beeld te zien: HHC domineerde en had, naast het meeste balbezit, ook het beste van het spel. Scheveningen slaagde er niet in om druk te zetten op de Hardenbergers. In de 68e minuut kreeg Kuba de kans via links, maar zijn schot miste richting en ging over de zijlijn. Tien minuten voor het einde speelde Immers onbedoeld terug op zijn eigen doelman vanaf de middellijn. Deze pakte de bal klemvast, wat resulteerde in een vrije trap voor HHC op de rand van het 5-metergebied. Hoewel HHC mocht aanleggen, resulteerde dit niet in een doelpunt. Sterker nog, de counter leverde Scheveningen de aansluitingstreffer op. Het werd nog even spannend op Houtrust en in blessuretijd kreeg Scheveningen zelfs een penalty. Immers benutte deze kans uitstekend en redde zo een punt voor zijn club.

HHC verdiende meer in deze wedstrijd, maar dat is natuurlijk niet relevant in de Tweede Divisie. Ondanks dat scheidsrechter Hensgens met vijf gele kaarten en één rode kaart vrijgevig was, was het geen onvriendelijke wedstrijd. Volgende week is er geen wedstrijd, maar op 4 mei speelt HHC thuis tegen Rijnsburg. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur. U bent van harte welkom.

Opstellingen:

HHC: Maats, Berends, Fatima, Manuhutu, Olde Weghuis, Van der Leij, Drost, De Lange, Strijker, Brzezowski en Reinders.

Wissels: Egbers, Wissink, Ten Brinke, Vaags, Jones, Quispel en Kieft.

Scheveningen: Van der Maaten, Koorndijk, De Vlugt, Strooker, De Jong, Kalpoe, Dogan, Elvilia, Beugelsdijk, Immers en Van Baalen.

Wissels: Buijs, Van Koesveld, Brute, Aldogan, Tjin-Asjoe en Rog.

Foto's: ProShots