De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een zonovergoten Boshoek speelde HHC tegen kampioenskandidaat De Treffers. Zij zijn met Spakenburg in de strijd om de schaal verwikkeld. Na 3 keer een nulscore wist HHC vandaag wederom niet te winnen. De impasse waarin het team zich bevindt werd niet doorbroken. Uiteindelijk werd het 1-3 voor de de Groesbekers. Op de overwinning was niet zoveel af te dingen.

HHC startte fel en wilde al vroeg naar voren. Toch was de eerste kans voor De Treffers, Gavin Vijter kreeg op rechts een vrije kans om te scoren. Het doel was leeg maar de aanvaller schoot op de paal. Even later is het wel raak, met een keurig lobje verschalkte Vijter Jorick Maats. HHC kon in de achtervolging maar kwam niet tot scoringsrijpe kansen.

In de 22e minuut kwam het passje van de Lange op van der Leij net wat precisie tekort waardoor de spits niet kon afmaken. Het beeld dat we kennen van de laatste serie wedstrijden liet zich ook vandaag zien. Het is allemaal net iets te slordig en net wat te onnauwkeurig om in scoringspositie te komen. Wel werd er vandaag meer energie in de wedstrijd gebracht dan vorige week.

In de 39e minuut kreeg Noa ten Brinke geel nadat scheidsrechter de Bruijn zich van zijn pietluttige kant zien. Hij gaf een kaart voor te vroeg terugkeren in het veld na een blessure. Het spel lag notabene stil.
Met de 0-1 op het scorebord werd de thee genuttigd.

Binnen een minuut na de start van het tweede bedrijf moest Maats in actie komen. Een aanval over rechts werd door hem gekeerd ten kostte van een cornerbal. Even daarna kwam HHC tot een aanval over rechts.  De Lange en Bouws bouwden op maar kwamen helaas niet tot een afwerking. Hun initiatief stuitte op de Groesbeker goalie.

In de 52e minuut was het Jordi Thomassen die er koppend 0-2 van maakte. Uit een afstand kreeg hij de bal op zijn hoofd en werkte netjes af.

HHC moest risico nemen om er nog enigszins een wedstrijd van te maken. Fatima schoof een linie naar voren en mengde zich meer in de aanvalsopbouw. Tot een ander spelbeeld leidde het allemaal niet. De Treffers had het betere van het spel en werd bij fasen gevaarlijk. Zo was het  dichtbij een derde treffer na een uur spelen.  Even daarop werd de inmiddels ingevallen Egbers  tegen de grond gewekt in de 16. Scheids de Bruijn wuifde het allemaal weg. Of dat terecht was moeten de beelden maar uitwijzen. Direct daarop gaf hij wel een strafschop na een sliding van Fatima in de 16. Waar iedereen duidelijk zag dat de bal gespeeld werd en van een penal geen sprake kon zijn dacht de leidsman daar anders over. De verbazing was van de gezichten van de Groesbekers af te lezen om dit cadeautje, dat overigens keurig werd uitgepakt. Om het netjes uit te drukken, de beste man had zijn dag niet, wel moet benadrukt worden dat het geen invloed op de eindstand had.

De thuisploeg, nu zichtbaar geïrriteerd, probeerde er nog het beste van te maken, De Treffers vond het allemaal wel best en koesterde de ruime voorsprong. In de 90e minuut maakte Sander Egbers nog wel 1-3 maar dat was slechts van belang voor de statistieken.

Volgende week speelt HHC in en tegen Scheveningen, de wedstrijd op het altijd gezellige sportpark Houtrust begint om 14:30 uur. U bent van harte welkom!